ProfisPro - új intelligens mérlegrendszer (x)

Agro Napló
A nagyobb pontosság iránti egyre növekvő igényre válaszul az Amazone 2001 óta épít integrált mérlegrendszerrel ellátott függesztett műtrágyaszórókat. A Profis mérlegrendszer használatával pontosan felismerhetők az előírt és a ténylegesen kiszórt mennyiség közötti eltérések.
Pontos kiszórási mennyiség a munkavégzés első másodpercétől, a ZA-TS függesztett műtrágyaszóróhoz való ProfisPro intelligens mérlegrendszerrel.

Az aktuális terméksorozat mérlegcellái másodpercenként 200-szor mérik a tömeg változását és 25 kg-onként automatikusan utánállítják a tolózár pozícióját. A mérlegrendszer legnagyobb előnye az, hogy a mérés a valódi értékek alapján történik, így a kiszórási mennyiség bármikor, még szél-, határ-, árok- és ékszórásnál is optimalizálható.

Részletekig átgondolt új mennyiségkalibrálás: ProfisPro

A kiszórási mennyiség Profis mérlegrendszerrel történő szabályozása rendkívül pontos. A teljes szórási időre érvényes eltérés kb. 1%. A mérlegrendszer folyamatos, akár 25 kg-nál gyakoribb szabályozásához a ZA-TS függesztett műtrágyaszóró, valamint a ZG-TS 01 vontatott műtrágyaszóró az új intelligens ProfisPro mérlegrendszerrel is rendelhető. A ProfisPro egyesíti a Profis mérlegrendszer és az új FlowControl nyomatékmérés előnyeit.

Ennél a megoldásnál a FlowControl szórótárcsánként külön érzékelővel rendelkezik a tárcsánál ébredő forgatónyomaték mérésére. Nagy számú szórási kísérlet alapján megállapításra került a kiszórási mennyiség és a szórótárcsán ébredő nyomaték közötti összefüggés különböző munkaszélességek és műtrágyatípusok mellett. Egyszerűen megfogalmazva: A kisebb kiszórási mennyiségek kisebb forgatónyomatékok hoznak létre a tárcsán, mint a nagyobbak. A FlowControl oldaltól függetlenül megbízhatóan érzékeli a szórótárcsa-hajtások forgatónyomatékát, és az előírt mennyiségtől való eltérés esetén pillanatok alatt korrigálja a mennyiségszabályozó tolózárak pozícióit.

A ProfisPro mérlegrendszerrel ellátott ZG-TS 01 gép egyesíti a maximális területteljesítményt és a kiszórási mennyiség állandóan pontos szabályozását.

A mérlegrendszer és a FlowControl kombinációjával a műtrágyaszóró a forgatónyomatékok alapján a szórás teljes ideje alatt szabályozza az elméleti kiszórási mennyiséget. Ennek keretében a Profis mérlegrendszer 25 kg-onként ellenőrzi a ténylegesen kiszórt mennyiséget, a FlowControl pedig ez alapján rendszeresen újrakalibrálja magát. Mindez megállás nélkül történik. A ProfisPro intelligens mérlegrendszerrel így a munkavégzés első másodpercétől kezdve optimálisan alakul a kiszórási mennyiség. A gépkezelő emellett bármikor áttekintheti a tartályban tényleges található maradék mennyiséget, valamint a megművelhető területet. A Profis mérlegrendszer és a FlowControl érzékelők egymáshoz kalibrálása az Amazone vállalat egyedülálló megoldása a mennyiségszabályozásra.

FlowCheck a kifolyónyílások felügyeletéhez

A FlowControl kedvezőbb árú alternatívájaként az Amazone vállalat a FlowCheck felügyeleti berendezést kínálja a ZA-TS Hydro terméksorozathoz. Miközben a FlowControl a kiszórási mennyiséget is képes oldaltól függetlenül ellenőrizni és állítani, a FlowCheck csupán az elakadást és az üres működést észleli a kifolyónyílásoknál. Elakadás esetén mindkét rendszer gyorsan képes elhárítani a hibát a mennyiségszabályozó tolózár hirtelen nyitásával és zárásával, valamint a keverőmű forgásirányának ezzel egy időben történő megváltoztatásával. A gazda számára ez maximális üzembiztonságot jelent.

Precizitás domboldalakon is

Az Amazone mérőrendszer kérésre dőlésérzékelővel is ellátható. E szenzorral a mérőrendszer kiküszöböli a domboldalon való haladás tömegmérést befolyásoló hatását, így a szórási mennyiség a domboldalra merőlegesen, illetve dombra felfelé és lefelé haladva egyaránt pontos lesz.

Egy dőlésérzékelő még domboldalon végzett művelésnél is optimális kiszórási mennyiséget garantál.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?