2024. június 25. kedd Vilmos

Központi magtartály a Kverneland Optima TFprofi SX vetőgéphez (x)

Agro Napló
Tavasszal, a vetési időszakban a termelők és bérvállalkozók a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt rendkívül nagy nyomás alatt vannak. A változó időjárási viszonyok miatt, a kukorica és napraforgó vetésére rendelkezésére álló idő egyre rövidebb. Ezért a hatékonyságnak kulcsszerepe van! A trükk a nagysebességű vetésben és a gép állásidejének csökkentésében rejlik.
Kverneland Optima TFprofi SX központi magtartállyal


“A szemenkénti vetőgépek vetőmag tartályainak kézi feltöltése időigényes. Az Optima TFprofi új központi magtartálya jelentősen csökkenti ezt a fajta állásidőt, ezáltal növelve a teljesítményt”, magyarázza Constantin Homann, Product Manager. “A nagy sebességű Kverneland SX vetőkocsi és az Optima TFprofi kombinációja biztosítja a termelőknek és a bérvállakozáknak a gyors munkavégzést.

Az Optima TFprofi SX központi magtartálya – a részletek

A nyomás alatti, 870 literes kapacitású magtartály 390 literrel nagyobb térfogatot kínál, mint a nyolc egyedi SX sor 60 literes tartályainak az összege. Továbbá a központi magtartály bigbag zsákból való feltöltése kényelmes és gyors.

Tartály térfogat 870 liter Minden sort 1,5 literes köztes tároló egység táplál

A magszállítás a központi magtartálytól a vetőkocsikhoz mentes az elektronikus és mechanikus mozgó alkatrészektől. Soronként van egy injektor a nyomás alatti magtartály alján, amit a standard ventillátor lát el levegővel.

A légáramba jutó vetőmag a légáramlattal kerül a vetőegységek felett elhelyezett 1,5 literes puffer tartályhoz. Ha ez a köztes tároló feltöltődik, a légáram leáll, a további vetőmag szállítás megszakad. Amint a vetőmag szintje a köztes tárolóban lecsökken, újra megindul a légáram és a vetőmag szállítás.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?