2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Két út van előttem, melyiken induljak?

Agro Napló
A napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560.000 ha-on vetettek napraforgót hazánkban, a termésátlag 3 t/ha körül alakult.

Az elmúlt szezonban jelentősen nőtt a magas-olajsavas napraforgóval (HO) bevetett terület nagysága, ami alapvetően csak egy dolognak köszönhető: a kereskedők lényegesen magasabb átvételi áron vásárolták meg az ilyen napraforgó termését a linolsavaséhoz képest. Az árkülönbség várhatóan marad csak a mértéke a kérdés. A következő szezonra a termelőknek kell meghozni a stratégiai döntésüket, hogy milyen típusú napraforgót termesszenek.

Azok számára, akik a HO napraforgó termesztése mellett döntenek az EURALIS napraforgóit ajánljuk a figyelmükbe.

A világ egyik legnagyobb napraforgó-nemesítő vállalata az EURALIS résztulajdonában álló SOLTIS cég. A nemesítési munkájuk egyik kiemelt célja az eltérő termesztési környezetben is stabilan kiemelkedő teljesítményre képes HO hibridek előállítása. Innovatív cégként azon kevesek egyike vagyunk, akinek a kínálatában tavaly óta már több Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztett HO napraforgó is szerepel.

Ebből a kiemelkedő genetikai háttérből merítve jelenleg Magyarországon, a HO szegmensben az EURALIS kínálja a termelők részére a legszélesebb választékot.

Miért válasszon bennünket?

  • Több, mint 80 éves az EURALIS, 10 éve jelen vagyunk termékeinkkel a magyarországi piacon.
  • Kiemelkedő a genetikai háttér, amit a SOLTIS biztosít.
  • Minden hibridünket a bevezetés előtt előzetesen Magyarországon teszteljük, és csak azok kerülhetnek be a kínálatunkba, amelyek stabilan átlag feletti termésre képesek a hazai viszonyok között is.
  • Eltérő termőhelyi viszonyok és gazdálkodási környezetben termelők is megtalálhatják a kínálatunkban a nekik leginkább megfelelő hibridet.
  • Hibridjeink széles körű szádorrezisztenciával és átlag feletti betegségtoleranciával rendelkeznek. Legújabb hibridjeink már a peronoszpóra 704-es és 714-es rasszaival szemben is rezisztensek.
  • A nagyon koraitól a középkései érésidőig választhat napraforgót.
  • Akár hagyományos, akár felülkezeléses a gyomirtási technológiája, mindegyikhez talál EURALIS hibridet.

Hibridjeinkkel kapcsolatban keressék a területileg illetékes kollégánkat, illetve bővebb információ található a honlapunkon (www.euralis.hu).

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önöket, hogy használják az EURALIS napraforgó kiemelkedő genetikáját, hisz Értéket és Bizalmat Teremtünk!

  Balogh László
junior product manager

A cikk szerzője: Balogh László

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az LG legújabb bőtermő napraforgója

Az LG legújabb bőtermő napraforgója

A termésátlag jó mutatója a termelési kultúrának. Az elmúlt évtizedben Magyarországon a vetésterület növekedésével együtt a napraforgó termésátlaga is...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!