2024. április 28. vasárnap Valéria

DLG teszt: A Vredestein Traxion XXL gumiabroncsokkal üzemóránként 1 € megtakarítást érhet el (x)

Agro Napló
A DLG független német kutatóintézet által nemrég végzett vizsgálat megerősítette, hogy a Vredestein Traxion gumiabroncsok az élettartamra vetítve sokkal gazdaságosabbak, mint a versenytárs traktor-gumiabroncsok. Az eredmények egyenesen azt mutatták, hogy a Vredestein Traxion XXL 50%-kal nagyobb kopásállósággal rendelkezik, ami traktoronként és üzemóránként végül 1 euró megtakarítást eredményez.

A DLG Vredestein Traxion XXL gumiabroncsokat és egy prémium versenytárs gumiabroncsait szerelte hat John Deere 6215R traktorra Németországban. Annak érdekében, hogy az eredményeket össze lehessen hasonlítani, mindegyik traktor a munkát és a traktor helyzetét naplózó JD Link rendszerrel volt ellátva. A vizsgálat során a népszerű 710/70 R 42 méretű hátsó és a 600/70 R 28 méretű elülső gumiabroncs-kombinációt tesztelték. A DLG megállapította, hogy a Vredestein Traxion XXL élettartama több mint 50%-kal hosszabb, mint a referenciaként szolgáló prémium gumiabroncsé.

„Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a Vredestein Traxion gumiabroncsok valóban hosszabb élettartamot biztosítanak, és üzemóránként 1 eurós megtakarítást jelentenek – mondta Ruud Nijland, a Mezőgazdasági gumiabroncsokért felelős részleg vezetője. – Egy vállalkozó számára ez évente könnyen jelenthet 1000 euró megtakarítás traktoronként, amivel a Vredestein vásárlói már évek óta tisztában vannak.”

A Vredestein a tesztelt gumiabroncsokat és a DLG jelentését a közelgő, Hannoverben rendezett Agritechnica kiállításon is bemutatja a 20-as csarnok A58-as pultjánál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!