RAPOOL. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Agro Napló
A repce magtermése és a belőle kinyerhető repceolaj iránti kereslet világszerte robbanásszerűen növekedett az elmúlt évtizedekben.

A repce sokrétű felhasználása, legyen az élelmiszer- és takarmányipari vagy éppen műszaki-vegyipari alkalmazás, és a napjainkra egyre fontosabbá váló környezettudatos repcetermesztés mára összeegyeztethető gyakorlattá vált. Így a repcetermesztés hozam- és jövedelemcéljai mellett egyenértékű üzemgazdasági célként jelent meg a fenntarthatóság is. A repcetermesztés jelentősége, termésének piacossága tehát megkérdőjelezhetetlen, és jövedelmezőség tekintetében is az egyik vezető szántóföldi kultúrává vált nemcsak Európában, de Magyarországon is (1. ábra).

A RAPOOL repcéinek döntő szerepük volt abban, hogy az elmúlt évtizedekben ez a dinamikus fejlődés megvalósulhatott. Számos úttörő jellegű nemesítési újításunkkal és a repcetermesztéshez kapcsolódó egyedülálló szakmai know-how átadásával támogattuk a repcetermesztőket. Így válhatott a RAPOOL a világ egyik vezető repcenemesítőjévé és Magyarország mellett számos európai ország piacvezető repcevetőmag-szállítójává.

A RAPOOL magyarországi piacrészesedése folyamatosan növekedett az elmúlt években. Még ha az elérhető piacrészesedési kimutatások nem is mutatnak reális képet a RAPOOL valódi hazai pozíciójáról, a hiteles és ellenőrizhető értékesítési és árbevételadataink alapján – a RAPOOL az egyedüli, csak repcevetőmag forgalmazásával foglalkozó vállalat – 2017 ősze óta egyértelműen a RAPOOL tekinthető a káposztarepce-vetőmagpiac vezető szereplőjének (2. ábra). 2018-ban pedig több mint 23 000 zsák repcevetőmag értékesítésével tovább erősítette piacvezető pozícióját. Termelő partnereink nélkül ezt az eredményt soha nem érhettük volna el, ezúton is köszönjük a RAPOOL és vetőmagjai iránt tanúsított bizalmukat!

A RAPOOL hazai sikerét többek között a kiemelkedő hibridteljesítmény, a folyamatos termék- és technológiai innováció, valamint a kiváló vetőmagminőség alapozta meg. Emellett törekszünk olyan széles körű szakmai támogatást is nyújtani, amely hozzájárul a repcetermesztés jövedelmezőségének fenntartásához, és újabb termelőket is megnyerhet a repce vetésforgóba történő integrálása mellett.

Ezen elveket szem előtt tartva ajánljuk szíves figyelmükbe a RAPOOL 2019-es repcevetőmag-portfólióját, különös tekintettel az újdonságainkra, melyek még jobb alapokat biztosíthatnak Önöknek ahhoz, hogy a repcetermesztés a jövőben is a magyar növénytermesztés legstabilabb és legjövedelmezőbb ágazata maradjon. Örömmel és büszkeséggel tesszük ezt, mert a repce a hivatásunk.

Blum Zoltán
ügyvezető Pálffy András
termékfejlesztő RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

A RAPOOL idei repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

A cikk szerzője: Blum Zoltán

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?