2024. március 4. hétfő Kázmér

Igazi mulcsmester a Müthing (x)

Agro Napló
A Güttler Kft. által forgalmazott, precízen megmunkált német munkagépek egyre ismertebbek hazánkban. A harmadik éve futó Demo Tour Program létjogosultsága is abból fakad, hogy az elégedett vásárlói kör büszkén mutatja meg saját földjén gazdatársainak a Müthing gépeket munka közben.

A Solton gazdálkodó Totya Farm Kft. összesen 1300 hektár területet művel. Borbély István, a terület házigazdája elmondta, gazdálkodásuk során nemcsak a nagy mennyiségű napraforgó szármaradványt kell kezelniük, hanem csemegekukorica szárzúzásra, egyéb növényi maradványok és gazos területek kezelésére, valamint gyepek ápolására keresték a megfelelő megoldást. 2015-ben vásároltak egy hátsó függesztésű Müthing MU FARMER/S 420 szárzúzót.

Borbély István hangsúlyozta, a Müthing valódi erénye a részletek kidolgozásában rejlik, apró, de nagyszerű megoldásokat kínál az általa vásárolt konstrukció. Elsősorban az egyenletes szármaradvány-aprítást, terítést, és alacsonyra hagyott tarlót eredményező minőségi munkát méltatta, majd hozzátette, megfelelő beállítással még a fekvő szármaradványt is képes kezelni az eszköz. Kiemelte, az általuk választott gép egyedülálló kialakítása révén oldalra kihajtható, így a traktor a már lezúzott területen haladhat, nem tapossa le a még nem zúzott szárat. A jó, talajkövető beállításra hívta fel a figyelmet, amely esetén a szívóhatás miatt, akár 13-15 km/órával haladva is minőségi munkát végez a szárzúzó, ennek náluk főként a kampányidőszakban van jelentősége. A gépparkjuk része továbbá a közelmúltban vásárolt MU Farmer/F 300 front eszköz, amelyet a MU Farmer S 420-szal gépkapcsolatban láthattuk működés közben.

Tekintse meg, hogyan birkózik meg a nagy területen elhatalmasodó, több mint 2 méteres gazzal a Müthing!

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!