Tisztelt Gazdálkodó!

Agro Napló
A SAATBAU LINZ HUNGÁRIA Kft. és a LAJTAMAG Kft. 2018. évi őszi fajtaajánlatát nyújtjuk át Önnek. Ha kiváló búza, árpa, tritikálé, rozs vagy durum fajta termesztésére gondol, jusson eszébe, hogy minden, ami vetőmag, az a LAJTAMAG Kft. és a SAATBAU LINZ HUNGÁRIA Kft. közös ajánlatában rendelkezésére áll.

A fajtaválasztásban érdemes a sok éve megbízhatóan teljesítő fajtákkal még számolni, de az újdonságokat is kipróbálni.

A gabonafélék esetében kiemelkedő fontosságú a tudatos fajtaválasztás. A fajta alapvetően meghatározza a megcélozható minőséget és a fajták betegség-ellenálló képességében is nagy eltérések vannak. Őszi búzában az érdeklődés a magasabb termőképességű fajták felé fordult az utóbbi években, de számos termelő kitartott a mindig jól eladható, értékesebb prémium fajták mellett. Erre a trendre válaszolva, a prémium búzák fajtakörét magas termőképességű, de stabil malmi minőségű, újgenerációs búzák választékával bővítettük. Ezek közül kiemelkedik a Balitus és Amicus nevű malmi búzánk. Mindkettő szálkacsonkkal rendelkező fajta. Kiváló a sárgarozsda ellenálló-képességük, a télállóságuk és a szárszilárdságuk. Ezeket a fajtákat 220–230 kg/ha vetőmagmennyiséggel vessük. Az Ubicus, és ez évi újdonságunk az Activus, szintén igen figyelemre méltó, magas termőképességű, szálkás malmi búza, főleg a dunántúli gazdálkodók figyelmébe ajánljuk őket. Ezeket 180–200 kg/ha vetőmagmennyiséggel ajánlott elvetni. Ezekkel a fajtákkal megfelelő technológiával, és természetesen kedvező időjárási feltételek esetén, a 8–9 tonnás, stabil, malmi minőséggel párosuló termésszint biztonsággal megcélozható. Fehérjetartalmuk 13–14% körüli, sikértartalmuk 28–31% közötti. Kínálatunkból nem hiányzik az Antonius, a prémium minőségre törekvő termelők kiváló választása. Az összes fajtánál fontos kiemelni, hogy mind a megfelelő termésmennyiség, mind a minőség elérésének fontos feltétele a megfelelő tápanyagellátás. Ez alapvetően 150–160 kg/ha N-hatóanyag osztott kijuttatását jelenti.

Az árpatermelők figyelmét felhívjuk az igen kiváló Carmina nevű többsoros takarmányárpánkra. Valóban csúcs fajta. 8–9 tonnás terméseket már több termelő ért el vele. Korai, egészséges, jó szárszilárdsággal és télálló képességgel.

A takarmánytermelő gazdálkodók figyelmébe ajánljuk a bőtermő Calorius tritikálé és SU Forsetti hibridrozs fajtáinkat.

Sok fajtánk vetőmagja BIO változatban is elérhető lesz, igény esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

A sikeres növénytermesztéshez elengedhetetlen a garantáltan magas minőségű, megbízható származású, fémzárolt vetőmag használata, amit a LAJTAMAGNÁL megtalál.

Válassza fajtáinkat, vesse vetőmagjainkat, bármelyiket veti, a magERŐ Önnel lesz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Őszi árpa. A csúcsok csúcsai.

Őszi árpa. A csúcsok csúcsai.

A kisebb területen vetett őszi kalászos fajok között a SAATEN-UNION fajtái már évek óta meghatározó, számos esetben piacvezető pozícióval rendelkeznek...

A Syngenta megújult őszi búza palettája

A Syngenta megújult őszi búza palettája

Az őszi búza termesztésének fontos feltétele, hogy megfelelő fajtát válasszunk. Felértékelődik az időjárási változásokra kevésbé érzékeny, minőségben...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!