SiloSolve® FC: A jobb erjedésért és aerob stabilitásért (x)

Agro Napló

A silótakarmány jelentette kihívás

A gazdák többsége tisztában van azzal, hogy a takarmányozás során a silótakarmány kezelése milyen jelentős kihívást jelent: a silótakarmány bemelegedését, fülledését elsősorban az élesztő- és penészgombák növekedése okozza.

A bemelegedés jelentette kockázat és az értékes tápanyagok elvesztése magát a tejtermelést veszélyeztetheti, ami súlyos gazdasági következményekkel jár. Egy másik kihívást a takarmányhiány testesít meg, ami arra kényszeríti a gazdákat, hogy jóval a javasolt 90 napos erjesztési idő előtt megkezdjék a takarmányozást.

A rövid erjedés problémákat rejt, hiszen így a silótakarmánynak nincs lehetősége arra, hogy elérje a stabil állapotot.

A jó silótakarmányhoz anaerob körülmények szükségesek

A minden tekintetben jó kezelés, amely magában foglalja a minőségi oltóanyag használatát és a porozitás minimalizálását, az optimális silótakarmány előfeltétele. A SiloSolve®FC egy teljesen új silótakarmány oltóanyag, amely kombinálja egy, már bizonyítottan hatásos tejsavbaktérium-törzs, a Lactobacillus buchneri (DSM22501) hatásait az egyedi Lactococcus lactis O224 (DSM11037) törzséivel; ez a törzs egyedi oxigénmegkötő tulajdonsággal bír.

Korai takarmányozás – nem probléma

Amint a silótakarmány a takarmányozás során levegőnek lesz kitéve, az élesztő- és penészgombák exponenciális növekedésükhöz elkezdik felhasználni a tápanyagokat, melynek eredményeképpen hő termelődik. A SiloSolve® FC használata még nagyon rövid fermentációt követően is növeli az aerob stabilitást (szabadalmaztatás függőben). A gazdaságokból származó valódi adatok azt mutatják, hogy csupán 2–8 napos fermentációt követően is már jó az erjedés és nincs bemelegedés – tehát ha takarmányhiánnyal szembesül, a SiloSolve® FC az Ön választása.

Hiszem, ha látom

A SiloSolve® FC elősegíti az egészséges erjedést.

Amint a tartály lezárásra kerül, a termék azonnal ideális anaerob környezetet alakít ki, amelyek hatékonyan gátolják a CO₂ termelését és csökkentik a száraz­anyag-tartalomban bekövetkező veszteséget.

A SiloSolve® FC frissen tartja a silótakarmányt

Hatékonyan csökkenti az élesztő- és penészgomba mennyiségét, hogy megelőzze a tápanyagvesztést. Így tehát igazán nyereséges szinten tarthatja a tejtermelést.

Stabil, hideg silótakarmány 12 nappal az erjesztést követően

A SiloSolve® FC tartalmazza a mi általunk szabadalmaztatott Lactobacillus buchneri (DSM22501) baktériumtörzset, valamint a Lactococcus lactis O224 (DSM11037) egy egyedi baktériumtörzsét. Ez a kombináció javítja az erjedési folyamatot és gátolja az élesztő- és penészgombák szaporodását, ami a takarmányozásnál jobb aerob stabilitást jelent. A SiloSolve® FC továbbá bizonyítottan hatékony még rövid fermentációs idő esetén is. Ez teszi a SiloSolve® FC-t valóban új és egyedi silótakarmány oltóanyaggá a legtöbb takarmánynövény és szárazanyag-koncentráció esetében.

A SiloSolve® FC még korai kibontás esetén is növeli a stabilitást

A SiloSolve® FC esetében a megcélzott takarmánynövények közé tartozik a kukorica, a különféle füvek, valamint a lucerna/fű keverékek. A SiloSolve® FC kifejezetten olyankor hatékony, amikor fennáll a gombanövekedés kockázata. A SiloSolve® FC egyedülálló a takarmányhiányos helyzetekben. Válassza ezt a terméket, amennyiben csak rövid fermentációs idő áll rendelkezésére!

Ha többet szeretne tudni a silótakarmányokhoz kapcsolódó termékeinkről, keresse fel weboldalunkat: www.vitalfeed.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!