2024. július 19. péntek Emília

A CLAAS bővíti kínálatát a COATEX bálafóliával (x)

Agro Napló
A ROLLANT 400 UNIWRAP bálázócsaládhoz kifejlesztett új hálós- és fóliás csomagolási rendszer bevezetése óta a CLAAS az ehhez szükséges COATEX fóliát is kínálja.

Kevesebb fólia, egyszerű hulladékkezelés

Az új fóliás csomagolás munkafolyamata – magát a csomagolóanyagot leszámítva – teljesen ugyanaz, mint a hálós kötözésé. Ahogy a bála elérte a bálakamrában a kívánt méretet, a bálázó automatikusan becsomagolja a COATEX fóliába, akár nyolc rétegben is. A hálós kötözéstől eltérően a fóliarétegek a bála szélénél néhány centivel túlnyúlnak. Ez csökkenti a kötözőasztalon a szükséges fóliarétegek számát, amivel alapanyagot lehet megtakarítani, és a bála éleit is megfelelően megvédi. Ráadásul a fóliás kötözés alkalmazásánál nem kell a bála nyitásakor a kötözőanyagot és a hálót külön választani, így egyszerűbb lesz a bála és a csomagolóanyag-hulladék kezelése.

Stabil forma, magasabb minőségű szilázs

A COATEX alkalmazásának gyakorlati haszna a kötözési folyamat alatt is szembetűnő. A nagyon tömör bálák egyértelműen jobban tartják a formájukat, ami mind a szállításnál, mint a tárolásnál előnyt jelent. A gyors és hatékony légelzárás optimális erjedési folyamatokat, s jobb minőségű takarmányt eredményez.

Minden bálázáshoz a megfelelő termék

A CLAAS COATEX két kivitelben kapható. Mindkettő 1400 mm széles, hogy a bálák éleit biztonságosan lezárja. A bálázó és a munkakörülmény függvényében 20 μm (1750 méter) vagy 17 μm (2000 méter) fólia között lehet választani, hiszen nem mindegy, hogy szénát vagy nedves szilázst kell bálázni.

A CLAAS továbbra s kínálja az elismert ROLLATEX hálókat és a WRAPEX fóliákat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?