3. alkalommal nyerte el az „Év kukoricája” díjat a DKC4943

Agro Napló
Ünnepélyes keretek között, a gödöllői Grassalkovich-kastélyban hirdette ki a Magyar Kukorica Klub a IX. Kukorica Termésverseny, továbbá a TOP 20 kisparcellás kukorica fajtakísérletek eredményeit.

A Termésversenyben 51 versenyző 59 parcellával indult, időközben a versenyzésből 8 parcellát visszavontak, részben a várható igen gyenge termésre, részben a rendelkezésre álló betakarítható terület elégtelensége miatt. Egy versenyparcella esetében a területmérés folyamán derült ki, hogy a parcellaterület nem éri el az előírtat. Az eredményes ellenőrzésen átesett 50 parcella közül 7-et öntöztek, a fennmaradt 43 száraz művelésű parcella közül 14-et szántás nélkül műveltek.

Az országos termésverseny első három helyezettje:

  • Papp György, Nyírderzs, 17,160 tonna,
  • György Dániel, Cigánd, 15,018 tonna,
  • Nagy Csaba, Nádudvar, 14,940 tonna.
  • A TOP20 fajtakísérletekben harmadszor végzett az élen a DKC4943 hibrid, amelyet 2015 óta vetnek a termelők. A hibrid főként a kiváló szemnedvesség leadással hívta fel magára a figyelmet, de nagy erénye a termésstabilitás is. A DKC4943 harmadszor került fel az „Év Kukoricája” vándorserlegre. Nagy dicsősége a nemesítőnek és a termelőnek, ha egy kukorica 3. alkalommal nyeri el az „Év kukoricája” díjat – tette hozzá a díjátadón Kökény Benő, a fajtatulajdonos Monsanto marketingmenedzsere.

    Szieberth Dénes és Kökény Benő

    Címlapkép: Getty Images
    NEKED AJÁNLJUK
    CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
    KONFERENCIA
    AgroFuture 2024
    Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
    AgroFood 2024
    Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
    Vállalati Energiamenedzsment 2024
    Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
    Agrárium 2024
    Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
    EZT OLVASTAD MÁR?