Müthing DEMO TOUR 2017

Agro Napló
Az idei, négy helyszínen megrendezett Müthing Demo Tour esszenciája volt, hogy nemcsak tarlón, hanem álló kukoricában is láthattuk a Müthing topkategóriás gépét, a 3,3 méteres, hátsó függesztésű mulcsozó Farmert dolgozni. Harcon, Renczes Miklós gazdaságában jártunk.

A Müthing gépek a DemoTour Program kétéves menetelésének köszönhetően egyre ismertebbek Magyarországon, a vásárlói körben tapasztalható elégedettség okán pedig egyre népszerűbbek, elsősorban az egyenletes szármaradvány-aprítást, terítést, és alacsonyra hagyott tarlót eredményező minőségi munkának köszönhetően. A szárzúzó specialista Müthing 120 éves gyártási tapasztalattal 80–85 féle változatot kínál 0,6x8,3 m közötti munkaszélességben, a 20 LE-s kistraktortól a több száz LE teljesítményű erőgépekhez egyaránt.

A Müthing termékek sikerének alapja a cég szabadalma, a speciálisan kialakított, szegmentálisan cserélhető, cápauszony alakú álló késsor. Egyedi megoldás továbbá, hogy a Müthingnél minden gépház folyamatosan hengerített, teljesen ívelt, ami hosszirányú tartást ad a gépnek. A gépházban a rotoron dupla spirálban felfüggesztett kalapácsok dolgoznak, ami egyenletes járást tesz lehetővé, nincs szükség kiegyenlítésre. A munkagép speciális felépítése, acél alapanyaga, törőelemei révén nagy tömegű szármaradvány egyidejű feldolgozására képes anélkül, hogy eldugulna vagy a menetsebesség lassítására kényszerülne.

A Müthing topkategóriája, amely a legnagyobb szármennyiségek – kukorica, napraforgó – zúzására képes, a Farmer gépcsalád. Ez rendelkezik a legnagyobb rotorral, a legnagyobb kalapáccsal, ami a tömegében is visszaköszön. Alapfelszereltségét tekintve minden benne van, ami egy csúcs szárzúzónak tudnia kell: Qst/E acél kialakítás, erős hajtásház, kétsoros szabadalmaztatott álló késsor, speciálisan megerősített – 3 év törésgaranciával rendelkező – 2,75 kg-os lengő mulcsozókalapácsok, kopólemez a mulcsozó házban, kiegyensúlyozott rotor speciális alakú, dupla spirálban elrendezett szerszámtartókkal, oldalsó csúszó talpak.

S hogy hogyan dolgozik a Müthing Farmer álló kukoricában?

Tekintse meg videónkat:

 

-an-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!