CX7-8 kombájnszéria

Agro Napló
A CX gépek eredete egészen az 1950-es évekhez nyúlik vissza, és a jelenlegi gépcsalád tagja a világ legerősebb szalmarázóládás kombájnja is. A kombájnok ötvözik a négydobos rendszer páratlan cséplési és leválasztási hatékonyságát a legkorszerűbb technológiai újításokkal.

A 2016-ban teljesen megújult kombájncsalád széles modellpalettával és számos nagyszabású, előremutató technológiai fejlesztéssel áll rendelkezésre. Továbbá egy új taggal is bővült: a CX8.85-tel. A hat szalmarázóládás gép 450 LE-s erőforrása az ECOBlueTM Hi-eSCR technológia alkalmazásával teljesíti a Tier4b emissziós előírásokat és 12.500 literes magtartállyal rendelkezik. Akár 12,5 méter széles VarifeedTM gabona vágóasztal és SmartTraxTM rugózott gumihevederes járószerkezettel kombinálva biztosak lehetünk abban, hogy a betakarítás egy következő szintjére léptünk.

A CR gépekről érkező Harvest SuiteTM Ultra kabin üvegfelülete 7%-kal nőtt (6,3 m2), így tökéletesebb rálátást biztosít a legszélesebb vágóasztalra is. Az új kabin a lehető legmagasabb szintű komfortot nyújtja már alapfelszereltségben is, a hatalmas belső tér (3,7 m3), a piacon legalacsonyabb zajszint (73 dB), az intuitív CommandGripTM multifunkciós kezelőkar és az akár 2 db IntelliViewIVTM színes érintőképernyő, automata légkondicionáló, hűthető kesztyűtartó és italtároló kombinációja garantálja a maximálisan hatékony munkavégzést. A gép akár 6 darab kamera kezelésére is alkalmas, fűthető-hűthető bőrüléssel, LED lámpacsomaggal vagy a LED távolsági fényszórókkal is rendelhető.

Ezek az új modellek hazánkba kizárólag szekcionált dobkosárral szerelve érkeznek, mely kedvez a többféle növénykultúrával dolgozó gazdáknak, és rendkívül gyors átszerelhetőséget eredményez. A gabonáról kukoricára történő átállás könnyedén elvégezhető, így az átszerelés ideje 6 óráról mindössze 20 percre csökken.

A gépek rendelhetők önszintezős változatban is. Az Opti-CleanTM tisztítórendszer a löket és a dobási szög optimalizálásával 20%-kal megnövelt tisztító teljesítményt garantál, működése kevesebb vibrációt és nagyobb kényelmet eredményez. Standardként az összes modell rendelkezik az Opti-SpeedTM szalmarázóláda-rendszerrel, mely további 10%-os hatékonyságnövekedést kínál: a gép terménytípusokhoz megfelelően igazodva automatikusan beállítja a szalmarázó ládák sebességét: lejtmenetben növelve, emelkedőn haladáskor csökkentve azt, ezzel elkerülve a ládák túlterheltségét valamint a veszteségeket.

Minden modell a díjnyertes Opti-FanTM technológiával szerelt: a vízszintes körülményekhez beállított szelelőventilátor-fordulatszámot automatikusan állítja, alkalmazkodva ahhoz, hogy lejtőn vagy emelkedőn dolgozunk, ezzel csökkentve a szemveszteséget és kizárja az eltömődést. A CR kombájnokról ismerős Opti-SpreadTM precíziós melléktermék-terítő rendszer immáron elérhetővé vált az új CX7-8 sorozat három legnagyobb tagján. A 12500 literes magtartállyal kevesebb ürítés szükséges, ezáltal több időt tölthetünk az aratással.

A CX7.90, CX8.80, CX8.85 és a CX8.90 modellek esetében maximalizálhatjuk a tapadást és minimálisra csökkentjük a talajtömörítő hatást, ha az elérhető gyári SmartTraxTM gumihevederek bármelyikét választjuk: 61 cm, 72,4 cm vagy 86,4 cm szélességben, akár hidraulikus csillapítással is. Így tovább csökkenthető a talajkárosító hatás és ebben a kombájn szegmensben eddig elérhetetlen komfortban élvezhetjük a vonulásokat.

Lőrincz István
AGROTEC Magyarország Kft.
Termékmenedzser

A cikk szerzője: Lőrincz István

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?