2024. május 5. vasárnap Györgyi

Mit tudnak az Amazone intelligens munkagépek? – Fókuszban a Certos TX nagy kompakt tárcsa (x)

Agro Napló
A hatékonyság érdekében döntő, hogy növeljük a terméshozamokat, és tovább csökkentsük az üzemvitelhez szükséges létesítmények és berendezések költségeit, valamint a bérköltségeket. Az AMAZONE ehhez a sok éven át folytatott szántóföldi kísérletek, a mezőgazdákkal, a tudomány és a tanácsadás képviselőivel folytatott eszmecserék alapján kifejlesztette költségcsökkentő koncepcióját, amely több termés, kevesebb üzemanyag és kevesebb munkaidő elérésének lehetőségeit kínálja. Ehhez az „intelligens növénytermesztés” minden területén a gépeik rendelkezésre állnak. Sorozatunk hetedik részében a Certos TX nagy kompakt tárcsát mutatjuk be.
5 m munkaszélességű Certos 5001-2TX

A nagy, beépített középső futóműves Certos TX kompakt tárcsa a 660 mm-es tárcsaátmérőjével akár 20 cm munkamélységű művelést is lehetővé tesz. A gép nagy saját tömegével öszszefüggésben a Certos TX kompakt tárcsa gondoskodik a szerves anyag intenzív bekeveréséről és a megbízható behúzásról még nehéz talajokon is. A vontatott Certos TX gyártási sorozat 4, 5, 6 és 7 m munkaszélességben kapható.

A Certos TX tárcsasora 660 mm átmérőjű fogazott tárcsákkal van felszerelve. Az első tárcsasorban a 22°-os, a második tárcsasorban pedig a 17°-os állásszög gondoskodik a nagyon agresszív munkamódról és az intenzív bekeverésről. Certos 6001-2TX
A beépített középső futómű nagy fordulékonyságot kölcsönöz a Certos TX kompakt tárcsának, és lehetővé teszi az összes AMAZONE utánfutóhenger használatát. A robusztus tárcsacsapágyazás az integrált csúszógyűrűs tömítésű és olajfürdős töltésű csapágyak révén karbantartásmentes.
Certos 7001-2TX GreenDrill 500 vetőegységgel

A Certos TX kompakt tárcsa széles munkaspektrummal rendelkezik, a tarlóhántástól a közép-mély talajművelésen és magágykészítésen keresztül egészen rétek vagy parlagon hagyott területek feltöréséig. A tárcsaegység és a henger közötti nagy távolság biztosítja az áramló talaj lecsillapodását. A különböző utánfutóhengerek gondoskodnak a lehető legjobb visszatömörítésről.

A nagyon sima futás és a változatlan munkaminőség elérése érdekében a Certos TX szériafelszereltségként vonórúd-csillapítással van felszerelve. A gép egyenletes mélységvezetésének biztosításához a Certos TX kompakt tárcsát a hátsó tartományban az utánfutóhenger, az első tartományban pedig mankókerekek vezetik.
Gyors közúti szállítás
akár 40 km/h sebességgel
Apró vetőmag és köztes termény vetése a GreenDrill ráépített vetőgéppel valósítható meg. A könnyen elérhető vetőmagtartály 500 literes.
A munkamélység kijelzése a traktor vezetőüléséből jól látható, és bármikor egyszerűen ellenőrizhető. A munkamélység beállítása a Certos TX kompakt tárcsánál fokozatmentesen és hidraulikusan történik a mankókerekekkel, a traktor vezetőüléséből.

Certos TX kompakt tárcsa

  • Munkaszélesség 4 m / 5 m / 6 m / 7 m
  • Munkamélység 7 cm – 20 cm

További információ: www.amazone.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!