2024. május 8. szerda Mihály

New Holland sikerek

Agro Napló
A torinói székhelyű New Holland Agriculture is képviseltette magát az idei SIMA kiállításon, ahol elnyerte az „Év gépe” címet, melyet az Everest rendszerrel szerelt CR és CX kombájnok új generációja hozott el. Az Everest korrekciós rendszernek köszönhetően a lejtős területeken nőtt a munkagépek hatékonysága. Azon gazdák, akik ezzel a rendszerrel szerelt gépeket vásároltak elmondták, hogy választásuk azért esett erre a kiegészítőre, mert segítségével javult a teljesítmény, a termelékenység, csökkentek a működési költségek, mindezek mellett felhasználóbarát kezelőfelülettel van szerelve. A rendszer akár 20%-os oldallejtőkön is képes biztosítani a tökéletes vízszintes munkavégzést, továbbá együttműködik az önszintező rázóasztallal is, hogy a legmagasabb, 100%-os hatékonyságot érje el. A rendszernek köszönhetően a vezetőfülke is vízszintes helyzetben marad, így a gépkezelő pluszterhelés nélkül tudja munkáját végezni.

A kiállításon bemutatták az új, második generációs T6-os traktort is, aminek különlegessége, hogy teljes egészében metán üzemanyaggal van meghajtva. A T6.180-as modellt jelenleg is széles körben tesztelik szerte Európában. Az FPT Iparvállalat által szállított NEF6-os motor nagyon hasonlít a dízel erőforrásokra. A meghajtást biztosító metánt egy kilenc tartályos rendszerben tárolják, amit a traktor különböző pontjain helyeztek el a burkolat alatt. A közel 52 kilogramm szállított üzemanyag biztosítja a fél napon át tartó folyamatos munkavégzést. Mindemellett gazdaságosabb üzemeltetni, hiszen 25%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak ezek a motorok, mint dízel társaik és közel 80%-kal alacsonyabb a károsanyag-kibocsátásuk „vetélytársaikhoz” képest. Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke így nyilatkozott a T6-os modellekről: „A T6 Methane Power traktorok a Clean Energy Leader stratégiánk egyik sarokköve. Ezt a programot tíz éve indítottuk, hogy növeljük a gazdaságok hatékonyságát és fenntarthatósági esélyeit. Mi a New Hollandnál abban láttuk korábban a jövőt, hogy alternatív üzemanyagok felhasználásával kell elérni az alacsony szénemissziót a mezőgazdaságban, mára ez megváltozott, a metán és propán nyújtja a legnagyobb lehetőséget, mind költségben, mind fenntarthatóságban, mind teljesítményben.

 

 

A New Holland találékonysága és innovatív megoldása miatt a mezőgazdasági szakemberekből álló zsűri az Innováció Érem ezüst fokozatát adományozta az NHDrive-nak keresztelt autonóm traktor fejlesztése miatt. Az NHDrive alapját egy T8 Blue Power modell szolgáltatja, amibe beépítésre került az Autonomous Solutions Incorporated – világelső az off-road autonóm megoldások terén – által fejlesztett rendszer. A rendszer maga teljes mértékben felügyelhető, irányítható egy távoli asztali számítógépről vagy tabletről, ez több lehetőséget nyújt a gépüzemeltetőknek, hiszen így akár egyszerre több gépet lehet működtetni valós időben. A gazdálkodók folyamatosan elérhetik, bárhol és bármikor, a számukra szükséges adatokat, ha szükséges, ennek segítségével megalapozott döntéseket tudnak hozni. A rendszer ügyel az adatbiztonságra is, mivel az egyes gazdálkodók csak és kizárólag azokhoz a gépek adataihoz férnek hozzá, amik hozzájuk tartoznak.

Előléptették Alessandro Maritanot, aki az elmúlt öt évben a márka latin-amerikai alelnöke volt. Mint a New Holland Agriculture EMEA alelnöke, új kihívásokkal fog szembenézni az adott piacokon, de tapasztalata és szakértelme segíteni fogják munkájában. Carlo Lambro szerint:

„Alossandro kulcsszerepet fog játszani terveink végrehajtásában az EMEA régiókban. Hosszú és változatos karrierje alatt a New Hollandnál rengeteg tapasztalatot szerzett, ami képessé teszi őt arra, hogy helyt álljon az új munkakörében.”

Benkő Norbert

A cikk szerzője: Benkő Norbert

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új elemmel bővül a Magyar Falu Program

Új elemmel bővül a Magyar Falu Program

„Új elemmel bővül a Magyar Falu Program, több mint 5 millió négyzetméternyi állami tulajdonú ingatlant ajánlunk fel a falusi önkormányzatoknak, hogy a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?