Vásárban az erő

Agro Napló
Több mint 50 vásár, kongresszus és kulturális rendezvény 780 ezernél is több látogatót vonzott tavaly Brnóba, a Vásárvárosba. „A szakvásárok ismét népszerűek és pozitív gazdasági eredményeket várunk, amelyeket márciusban fogunk publikálni.

A 2016-os év vállalatunk történetének egyik legsikeresebb üzleti éve volt. Óriási igényt tapasztalunk standépítés, illetve standüzemeltetés terén a Csehországon kívüli rendezvényeken is, ennek köszönhetően rekordbevételről számolhatok be” – mondta el a budapesti sajtótájékoztatón Jiří Kuliš, a Brnói Vásárvállalat vezérigazgatója.

A Brnói Vásárváros két legnagyobb rendezvénye az MSV nemzetközi gépipari szakvásár, illetve a nemzetközi mezőgazdasági gépek és berendezések szakvására, a TECHAGRO. Előbbi Közép- és Kelet-Európa egyik legismertebb rendezvénye, utóbbi pedig a kiállítói terület méretét illetően Európa három legfontosabb agrártechnikai szakvásárának egyike.

A népszerű szakvásárokról honfitársaink sem maradnak el: tavaly összesen 66 magyar kiállító vállalat mutatkozott be összesen 1617 négyzetméter kiállítói területen. Legtöbben a TECHAGRO-n voltak jelen, közel ezer négyzetméteren. De az őszi gépipari kiállításon is sok magyar cég képviseltette magát – az MSV-n több mint 260 négyzetméteren találkozhattak velük és termékeikkel a kiállításra látogatók. 2016-ban négy kiállításon valósult meg támogatott közösségi magyar megjelenés: a GO/REGIONTOUR idegenforgalmi kiállításokon, a SALIMA élelmiszeripari szakvásáron, a már említett TECHAGRO-n; illetve a SILVA REGINA nemzetközi erdőgazdálkodási és vadászati vásáron. A szervezők szerint idén is élénk magyar érdeklődésre lehet számítani, például a STYL/KABO divatvásárokon és az MSV nemzetközi gépipari vásáron.

Honfitársainkon kívül több külföldi cégnek is eltökélt szándéka, hogy bemutatkozzon a Vásárvárosban. Tavaly a legtöbb kiállítót Kína küldte az MSV-re: „A kiállítói jelentkezések kimerítették vásárterületünk kapacitását a csarnokokban és a szabad területen is. Az MSV esetében is jóval több olyan jelentkezés érkezett, mint amennyinek eleget tudtunk volna tenni jól felszerelt, modern csarnokainkban.” – tudjuk meg Jiří Kuliš-tól.

-hj-

További információk: www.bvv.cz, www.bdexpo.hu
agro napló (videók): www.bit.ly/msv2017

A cikk szerzője: Hardi Judit

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!