Az MSV 2017 szakvásár fókuszában: az Ipar 4.0, az automatizálás-technika, a környezetvédelmi technológiák, a szállítás, valamint a logisztika (x)

Agro Napló
A Brnói Vásárvárosban megkezdődtek a vásári év fénypontjának előkészületei. Az immáron 59. Nemzetközi Gépipari Vásárt idén október 9. és 13. között rendezik egy időben és azonos helyen az ENVITECH és a Transport a Logistika vásárokkal. A seregszemle fő témája ismét az Ipar 4.0 – a negyedik ipari forradalom.

A vásár rendezői a tavalyi MSV rendkívül nagy, a több mint 84 ezer látogatóban is tükröződő sikerére építkeznek. A vásárcsarnokokat már több hónapra előre teljesen lefoglalták, így az MSV 2016 a gazdasági válság kezdete óta a legnagyobb ipari seregszemlének bizonyult a Cseh Köztársaságban. Idén is nagy kiállítói érdeklődésre számíthatunk, mert a gazdasági növekedés töretlen és a cseh ipar változatlanul padlógázzal dolgozik. Az MSV ezen kívül olyan vonzó témákkal is kiemelten foglalkozik, mint az automatizálás- és robottechnika, az ipari termelés digitalizálása, az új környezetvédelmi technológiák bevezetése vagy a modern szállítási és logisztikai megoldások.

„Számos kiállító már jó előre nagyobb kiállítási területet foglalt, sőt nagyobb megjelenésre számítunk az ázsiai vállalatok köréből. Vendégországnak idén Indiát kértük fel, Kína tavalyi rendkívül széles körű bemutatkozása után pedig ez évben több tucat, a közép-európai piacon terjeszkedni tervező kínai kiállító jelenik meg” – fejtette ki Jiří Rousek, az MSV vásárigazgatója.

Az MSV 2017 immáron harmadszor helyezi a fő hangsúlyt az ipari termelés új trendjeire. Az Ipar 4.0 azt is jelenti, hogy intelligens, a beszállítókra és a termelési láncokra is kiterjedő kommunikációt építenek ki, ami nagyobb hatékonyságot szül a szállításban és a logisztikában.

A Transport a Logistika vásárpárost idén immáron nyolcadszor rendezik meg olyan ágazatok újdonságainak bemutatásával, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az MSV kínálatához.

A környezetvédelmi technológiák nemzetközi szakvására, az ENVITECH másodízben vonultatja fel a víz- és levegőtisztítás technológiáit, a modern hulladékkezelési módszereket, az ipari környezetterhelés felszámolási technológiáit és a környezet védelmének számos kapcsolódó területét.

Az MSV kínálati struktúrája változatlanul nyolc csoportból tevődik össze, bemutatva a gépgyártás és az elektrotechnikai ipar kulcsfontosságú területeit. A területek közötti alapvető összekötő kapcsot az automatizálás jelenti – a mérés-, szabályozás-, automatizálás- és szabályozástechnika minden kínálati csoportban megjelenik. Különbemutatókkal a 3D nyomtatás, a robottechnika, valamint az ipar és a felsőoktatás közötti együttműködés (technológiai és innováció-átadás) területén készülnek. Természetesen a legjobb innovatív megoldásokkal idén is lehet pályázni az MSV aranyérmére és a vásár szerves része a kísérő rendezvények hagyományosan gazdag kínálata is.

Szintén a Brnói Vásárvárosban rendezik a TECHAGRO mezőgazdasági gépkiállítást, melyet legközelebb 2018-ban láthatnak az érdeklődők.

Az előző MSV vásáron 2016 októberében 34 ország 1704 kiállító vállalata és 84.210 látogató vett részt 52 országból. Emelkedett a nemzetközi érdeklődés, így Csehországon kívülről érkezett a kiállítók valamivel több, mint fele és majdnem minden tizedik látogató. Szintén fontos a résztvevők elégedettsége, amelyet a vásár idején rendszeresen felmér az Ipsos közvélemény-kutató intézet. 2016-ban az elégedett kiállítók aránya 84 százalékra emelkedett, az elégedett látogatóké pedig még ennél is magasabb, elérte a 86 százalékot. Az MSV résztvevői egyöntetűen és az utóbbi öt év összehasonlításában a leginkább elégedetten nyilatkoztak a vásárról. Jan Humhej, az Ipsos intézet account menedzsere így nyilatkozott: „A tavalyi eredmény megerősíti, hogy a gépgyártási vásár látogatói és kiállítói hosszú távon is egyre inkább elégedettek. A résztvevők nagyra becsülik a vásár magas szakmai színvonalát és az egyes ágazatok jelentős vállalatainak megjelenését. Természetesen kiemelkedő öröm a kiállítók számának folyamatos növekedése.“

A kedvezményes árakat kínáló jelentkezési határidő 2017. március 31. Az idei gépipari vásárra jelentkezési lapot és részletes tájékoztatást kínálunk a www.bvv.cz/msv honlapon.

További információk: http://www.bvv.cz, valamint www.bdexpo.hu

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft.
Máté Szilvia
1122 Budapest, Maros u. 12/b
Tel.: 1/346-0273
E-mail: office@bdexpo.hu

A Brnói Vásárváros nem csak az MSV gépipari kiállításról híres. Az idei év másik nagy dobásának az IDET nemzetközi védelmi kiállítás ígérkezik, melyet 2017. május 31. és június 2. között rendeznek meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!