2024. február 22. csütörtök Gerzson

Tarolt a KONSENS silóban (x)

Agro Napló
A KWS ma ünnepelte a Szemes és Siló Kukorica Termelési Versenyének győzteseit. Előbbi kategóriában 139, utóbbiban 52 termelő indult az idei évben. Dr. Orosz Szilvia hazánk szilázsspecialistája, a bírálóbizottság tagja értékelő előadásában hangsúlyozta, az állattenyésztés növekvő igényeinek kiszolgálásához – beleértve az önköltség csökkentés igényét is – magasabb tejtermelési szint és táplálóanyag tartalom elérésére van szükség.

Az ÁT Kft. által bevizsgált 34 KWS versenyhibrid az átlagot meghaladó emészthetőségi szintet produkált úgy, hogy a hozamok messze túlmutattak az országos átlagon. A versenyben tarolt a KONSENS, a silókukorica nagydíjat ezzel a hibriddel nyerte a Nagymágocsi Farmer Kft. 54 t/ha zöldtömeggel, 339 g/kg szárazanyagtartalommal, 367 g/kg sza. keményítő tartalommal. Ezek a legfontosabb paraméterek Orosz Szilvia szerint, amelyek prioritást élveznek akkor, ha a magasabb tejtermelési szint elérése a cél.

A szemeskukorica versenyben a legnagyobb termést, 15,2 t/ha-t a 400-as éréscsoportú KONFITES hibriddel a Kapeller Mg. Kft. produkálta. Gratulálunk!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mikor jön már az eső?

Mikor jön már az eső?

Nem és nem akar megérkezni a csapadék hazánkba. A hétvégén érkezett hidegfront is hiába lassult le és hullámzott napokig a közelünkben, csak nagyon ki...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!