2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Közösségi megoldások az agráriumra szabva

Agro Napló
Cikksorozatunk korábbi részeiben információkat nyerhettek az EURO-ECO Csoport új Üzleti Támogató Szolgáltatás-Rendszeréről (ÜTSZR). A kis- és középvállalkozások számára jelenleg, és a közeljövőben elérhető üzleti előnyök összefoglalására kértük Döme Ádám tervezési és kontrolling vezetőt.

Miért hozzuk létre a közösségünket?

A kis- és középvállalkozások szerepe a fejlett piacgazdaságokban kiemelkedő a gazdasági versenyképesség területén. Ez a trend a gazdasági környezet változásaival fokozódni látszik.

Milyen üzleti problémára kínálunk megoldást?

A kis- és középvállalkozások korlátozottan jutnak hozzá a fontosságukkal és ráfordított emberi áldozatokkal harmonizáló üzleti támogatáshoz.

Melyek voltak az üzleti modell-építés fókuszai?

  • A kis- és középvállalkozások számára megfizethető, kiemelten magas ár-érték arányú üzleti szolgáltatások biztosítása.
  • Célcsoportunk a fejlődni képes és akaró vállalkozások/innovatív vállalatok.
  • „Jó-árúsítás”: a modern üzleti eljárások széles körű alkalmazásával; partnerek intenzív bevonásával az értékteremtésbe.
  • Alkalmasság több tízezer partner kiszolgálására.
  • Globális jövőkép.

Mely kis- és középvállalkozási szegmens számára a legértékesebb az Üzleti Támogató Szolgáltatás-Rendszer (ÜTSZR) igénybevétele?

Kis- és középvállalkozás besorolású minden vállalkozás és vállalat, amelynek összes foglalkoztatotti létszáma 250 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg, vagy mérlegfőösszege legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg. A gazdasági szereplők döntő többsége ebben a kategóriában tevékenykedik, melyek közül közösségünk a legalább 10 millió forintot már elérő vagy elérni kívánó üzemi eredményű vállalkozásoknak tud magas értékajánlatú szolgáltatást nyújtani.

Minden fejlődni képes és akaró vállalkozás és innovatív vállalat számára jelentős versenyelőnyt jelenthet az EURO-ECO partnerség.

Mik az Üzleti Támogató Szolgáltatás-Rendszer (ÜTSZR) pillérei?

A támogató szakértői hálózatok elérhetőségének és a pénzügyi segítségnek a biztosítása sorsfordító lehet a vállalkozási krízishelyzetekben. Ez a Vállalkozási Biztonsági Háló (VBH). Ennek kifejezetten mezőgazdaságra fejlesztett változata az Agrárvállalkozási Biztonsági Háló (AVBH), amely egy erős biztonsági elem az üzletmenet tekintetében.

A vállalkozásokkal kapcsolatos tulajdonosi feladatok elvégzésének elősegítését támogatja a Tulajdonosi Támogató Program (TTP). Ilyen kérdéskörök: a stratégai tervezés, az üzletimodell-fejlesztés, a tulajdonosi kontroll-rendszerek, a vállalkozás-értékelés és értékesítés, a vállalkozás-átadás (utódlás). A vállalkozások és a vállalatok eredményes üzletvitele érdekében kifejlesztett Menedzsment Támogató Program (MTP) a Tulajdonosi Támogató Program (TTP) keretében megfogalmazott üzleti célok operatív megvalósításának támogató eszköze. Ennek konkrét területei a hamarosan bevezetésre kerülő Jogi- és Adótanácsadói Network (JAN), az Agrár Szaktanácsadási Divízió (ASZD) és a Gazdaság-fejlesztési Divízió (GFD) szolgáltatásai.

A keretprogram (VBH) és annak előnyei már elérhetőek!

2016 4. negyedévétől lehet csatlakozni a partneri közösségünkhöz az AVBH szerződés online megkötésével. Régi partnereink számára jelentős szakmai és anyagi támogatással!

A vállalkozásoknak a kiemelt üzletmeneti biztonság megteremtésén túl azért is érdemes csatlakozni, mert a rendszer további támogató funkcióinak elérése lényegesen előnyösebb feltételekkel lehetséges a mielőbbi partnerré válással. 2017-ben elérhetővé válik a TTP szolgáltatáscsomag is, amely hiánypótló a hazai tanácsadási piacon.

Milyen MTP programok indulnak a közeli jövőben?

A szolgáltatási helyzetben lévő AVBH szerződések mellé az alábbi operatív működtetést támogató programokhoz lehet csatlakozni.

A Jogi és Adótanácsadói Network fejlesztésének következtében egy jogász helyett ügyvédek szakosodott hálózatának szolgáltatásaihoz való hozzáférést biztosítunk, rendkívül jó ár-érték aránnyal.

A rendszer tagjai számos kedvezményt érhetnek el amellett, hogy eddig sok kis- és középvállalkozás számára elérhetetlen szakemberek segítik a mindennapi munkájukat. A JAN szerződések 2017 1. negyedévétől már köthetők lesznek.

Az Agrár Szaktanácsadási Divízió a „támogatások támogatása” küldetés mentén szerveződik. Ezt két formában tervezzük: egyrészt közösségi rendezvényekkel a döntés-előkészítési fázist, másrészt a konkrét megvalósítást projekt-menedzseri oldalról. Ez vonatkozik a közvetlen kifizetések, a pályázatok, a piaci támogatások, és a 2020 utáni időszak támogatásaira egyaránt.

A Gazdaság-fejlesztési Divízióval az AVBH partnerei számára biztosítunk menedzsment-támogató szakértelmet, hogy az agrárvállalkozások profittermelése fenntartható hálózati innovációk alkalmazásával a lehető legjobb legyen. Kiemeljük, hogy mindkét mezőgazdasági tevékenységet támogató divíziónk működésében kiemelt szerepet szánunk a velünk AVBH partnerséget vállaló gazdasági egységeknek. Olyan programokat kívánunk fejleszteni, amelyeket az együtt gondolkodó és cselekvő közösségünk hasznosnak és előremutatónak tart.

"A kis- és középvállalkozások korlátozottan jutnak hozzá a fontosságukkal és ráfordított emberi áldozatokkal harmonizáló üzleti támogatáshoz. 
A támogató szakértői hálózatok elérhetőségének és a pénzügyi segítségnek a biztosítása pedig sorsfordító lehet a vállalkozási krízishelyzetekben. 
Ez a Vállalkozási Biztonsági Háló."

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!