2024. május 25. szombat Orbán

Agro Napló-MEGFOSZ MezőgépÉSZek nyereményjátékának fődíja: Fliegl gyárlátogatás (x)

Agro Napló
Szeptember 5-6-án a Fliegl  Németországba vitt gyárlátogatásra 5 fiatalt, akik az Agro Napló-MEGFOSZ MezőgépÉSZek közös nyereményjátékának fő nyertesei a csornai Csukás Zoltán Iskola 12/A osztályos tanulói.

Élménybeszámoló

Hétfőn indultunk Abdáról 6:00-kor és egyből Bajorország legnagyobb kiállítására mentünk a Karpfhamerfestre. Rengeteg kiállító volt a kiállításon, többek között a Fliegl is. Nagyon sok szakmai érdekességet láthattak a fiatalok, kérdezhettek , érdeklődhettek a kollegáktól és a különböző standokon.

A kiállítás után elfoglaltuk a szállásunkat Altöttingben, majd egy közös vacsora mellett Ackermann Tamás Fliegl Abda cégvezetőjével és Maria Fliegl-el megvitattuk az élményeket.

Másnap Kastl-be látogattunk el az Agro-Center gyárba, ahol Ackermann Tamás körbevezetésével rengeteg információval gazdagodtak a fiatalok a különböző Fliegl adapterekről, termékekről.

Ezután folytattuk utunkat a mühldorfi gyárba, ahol egy ebédet követően betekintést nyerhettek a fiúk a gyári folyamatokba. Láthatták, hogyan készülnek el a különböző pótkocsik a kezdetektől a kész termékig.

Nagyon sok hasznos információval tértünk haza, amiket majd később feltudnak használni tanulmányaik során, élmény volt a fiúknak és nekünk is.

A MezőgépÉSZek nyereményjátékról:

Mezőgazdasági médiumként felelősséget érzünk a mezőgazdasági gépész szakma jövője iránt, ezért tavaly együttműködést kezdeményeztünk a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ), és vállaltuk egy, a szakképző iskoláknak szóló kreatív pályázat és vetélkedősorozat megszervezését.

Mind a szakiskolák vezetésének, mind a tanulóknak a visszajelzései megerősítettek abban, hogy van értelme folytatni, hiszen hatalmas igény van a korszerű technológiákat gyakorlatiasan bemutató, a közösségi szellemet és szakmai hivatástudatot erősítő tanórán kívüli tevékenységekre. Az új tanévben tovább bővítjük az együttműködést a mezőgazdasági gépészet területén működő oktatási intézmények, gyakorlati képzőhelyek és vállalkozások között. Emellett újabb vetélkedő- és rendezvénysorozatot indítunk.

Értesüljön a legfrissebb fejleményekről, csatlakozzon MezőgépÉSZek csoportunkhoz Facebookon!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mi alapján válasszak repcét?

Mi alapján válasszak repcét?

Mi segítünk Önnek! Tájékozódjon a Repcefajta-ajánlati körkép + Növényvédelmi és tápanyagtippek című kiadványunkból

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?