2024. május 29. szerda Magdolna

Everun - A németek is ezt veszik! (x)

Agro Napló
A kínai Everun gyár hihetetlenül dinamikusan fejlődik. Az európai piac igen fontos számukra, ezért is a német partnerükkel közösen tesztelik az új fejlesztésű gépeket. A rakodógépek az európai vásárlók igényei szerint készülnek és ezeket több mint 30 országba exportálják. Jelenleg a kínálatban 600-6.000 kg emelési képességű rakodók vannak. A gyártás ISO9001:2000 szerint történik és a gyártmányoknak jellemzően CE, SGS és TÜV minősítése is van.

Az Everun-nál tudják, hogy a piacon a kedvező ár mellett igen fontos a megfelelő szervizháttér. Az európai piac számára ezért Németországban alkatrész raktárközpontot hoztak létre, hogy gyors és pontos lehessen az alkatrész utánpótlás. Természetesen ez csak a kezdet, hamarosan más európai országokban is kialakítanak alkatrész ellátó raktárakat, hogy a vásárlók minél elégedettebbek legyenek az Everun rakodókkal.

Az Everun rakodókról el lehet mondani, hogy jellemzően kínai motorokkal szereltek 25-237 LE teljesítmény kategóriában, összkerékhajtásuk hidrosztatikus, a kormányzás pedig derékcsuklós. A német elvárásoknak megfelelően rengeteg féle extra felszerelés és adapter rendelhető a gépekhez. Adapterek közül választható raklapvilla, univerzális kanál, földkanál, 4 az 1-ben kanál, hókanál, trágyavilla, bálavilla, csomagoltbála-fogó, rönkfogó, fix hótoló, hidraulikus hótoló, hómaró, útseprő, keverőkanál, oszlopfúró, homokszóró…stb.

A rakodók mindegyike rendelhető 3 hidraulika körrel, mellyel a hidraulikus munkaeszközöket lehet kezelni. A gépek – a legkisebbeket leszámítva - jellemzően zárt fülkével rendelkeznek, mely fűthető, és opcióként légkondicionálóval is felszerelhető. A közepes modellektől felfelé már tolatókamera, elektromos állófűtés, elektromos joystick vezérlés - irány és nyomaték váltáshoz - az alapfelszereltség része. Az emelési magasság 2,0 – 3,1 m között alakul a hagyományos modelleknél, míg a teleszkópos gémmel rendelkező modellek 4,2-4,5 m-es emelési magassággal is rendelkeznek. A széles palettából néhány gépet kiemelnénk:

Az Everun ER08 rakodó 3 hengeres 34 LE-motorral szerelt, 800 kg max. emelési képességgel rendelkezik, teljes szélessége 1,42 m, magassága pedig fülkével 2,5 m, saját tömege 2.500 kg. 0,6 m3-es kanállal szerelt, így ez a gép ideális univerzális rakodógép lovardákban, állattartó telepeken, kisebb tüzép telepeken.

Az Everun ER10 rakodó 50 LE-s 4 hengeres motorral szerelt, 1.000 kg max. emelési képességgel és 2,6 m emelési magassággal rendelkezik. A gép teljes szélessége 1,73 m, melyhez a 1,8 m széles, 0,6 m3-es kanál ideális. A gép igen fordulékony, 3,9 m a minimális fordulási sugár, a hasmagasság pedig 23 cm, ami enyhébb terepen történő mozgást is lehetővé tesz. A géphez opcióként hidraulikus gyors eszközcsatlakozó is rendelhető.

Akciós raktári ár: 4 120 000 Ft + Áfa

Az Everun ER16 rakodó 50 LE-s 4 hengeres motorral szerelt, 1.600 kg max. emelési képességgel és 2,7 m emelési magassággal rendelkezik. A géphez 0,8 m3-es 2 m széles kanál jár, alapfelszereltségként pedig a gyors eszközcsatlakoztatás, elektromos irányváltó és elektromos nyomatékváltó.

2013 óta több mint 500 db Everun rakodó talált gazdára Németországban, ami a kedvező ár mellett köszönhető a megfelelő minőségnek és jó alkatrész utánpótlásnak is. Az Everun rakodókról bővebb információt a kizárólagos hazai forgalmazó SZEGÁNA Kft. honlapján a www.szegana.hu honlapon találhat.

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.
+36-30/627-80-52
szegana1@t-online.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?