Akciót hirdetett az Odisys az ültetvény- és szántóföldi gépekre, eszközökre

Agro Napló
Vizsgáztak a Solis traktorok, Nobili permetezők. Öt városban tartott szántóföldi és ültetvényápoló gépi bemutatót és hirdette ki a Solis traktorok akciós árait az Odisys Bt. A rendezvényeken Hernek Zoltán, a cég ügyvezetője és társtulajdonosa mutatta be a munkaeszközöket.

Nyírkércs, Békéscsaba, Sárosd, Nova és Kecskemét érintésével szántóföldi és  ültetvényápoló gyakorlati bemutatót rendezett az Odisys Bt., ahol munka közben vizsgáztak a Sonalika International kis- és közepes méretű Solis traktorjai mellett a Nobili által gyártott Oktopus Boom sorozat bakhátas művelésmódú, illetve a nagy lombozatú zöldségkultúrák permetezőgépe, valamint a TB 211 modellszámú külpontos szár-  és nyesedékzúzó berendezése, továbbá a Campagnola-Arrizza ültetvényápoló gépei és a BFM soralj művelője.

A kertészeti kultúrák számára kiírt korábbi pályázatok egyik tapasztalata, hogy a kis- és közepes méretű gazdaságok által megfizethető kategóriákban szélesíteni lehet a kínálatot magas műszaki tudású traktorral – mondta Hernek Zoltán (a képen), az Odisys Bt. ügyvezetője, az indiai központú Sonalika International által gyártott Solis modellek bemutatásakor. A Sonalika jelenleg 41-féle modellt gyárt, ebből hatot kifejezetten az európai gazdaságok számára. A Solis 20 és 26 modellek (Mitsubishi vízhűtéses motorral) jellemzője a kis, kompakt méret és az ehhez társuló fordulékonyság, magas műszaki tudás. A Solis 50, 60 valamint a 75 és a 90-es modell ideális munkagép a kis- és a közepes birtokméreten gazdálkodók számára a szántóföldeken, gyümölcsültetvényekben és zöldségkultúrákban. A Solis nagyobb teljesítményű modelljei 37, 44, 55 és 66 kW teljesítményű kategóriában mindent tudnak, amit a nagyok. Igazi univerzalitásuk az állítható nyomtávjukban és a rendkívül kezelőbarát váltómű fokozatkiosztásában rejlik, igazi ültetvény változatok. Paramétereiknek köszönhetően gyorsak, fordulékonyak és dinamikusak. A Solis traktorcsalád modelljeit (az első két tag kivételével) Carraro hajtáslánccal szerelik össze, a motor üzemanyag-ellátásáról pedig a Bosch rendszer gondoskodik. Hernek Zoltán kiemelte, a Solis modellek kategóriáik kiemelkedő tagjai lehetnek Magyarországon is a minőségüknek és a mögé tett forgalmazói szolgáltatásoknak, illetve a kilowattonkénti 219 gramm mennyiségű üzemanyagigénynek köszönhetően. Az Odisys Bt. a Solis márka forgalmazásával alternatívát kínál a gazdaságok számára, amely mögött a minőségi kategóriás Goldoni márkacsaládnál már megszokott Odisys Bt. által nyújtott szolgáltatási és szervizhálózat áll.

Az Odisys Bt. a 2016 tavaszi akciójával a Solis 20, 26, 50 és 60-as modellek korábbi bemutatatásai után ezúttal a 75-ös és a 90-es modellekre hívja fel a gazdák figyelmét. A kecskeméti gyakorlati bemutatón például a Solis 75 modell egy 3 fejes váltva forgatható ekével dolgozott, azzal törték fel a korábban szervizútnak használt táblarészt, a gépkapcsolat kiválóan helytállt a középkötött talajadottság mellett.

A traktor dinamikusan, 7,6–8,8 km/h sebességgel vontatta az ekét. Ezt követően egy sorközművelő szántóföldi kultivátorral, majd a Nobili által gyártott Oktopus ültetvény és szántóföldi permetező egységgel, illetve szár- és nyesedékzúzóval folytatódott a bemutató.

Az Oktopus Boom és a Ventis OTF és OTFF modellek a legkorszerűbb alacsony lémennyiség technológiának a gépei. Több sor egyidejű kezelésére alkalmasak a bakhátas művelésmódú, vagy nagy lombozatú zöldségkultúrákban, például burgonya, paprika, paradicsom stb., növényvédelme esetében kimagasló agrotechnikai paraméterekkel dolgoznak. 

A Solis 75 N keskeny kivitele a 75-ös modell alapjaira épült. A keskeny nyomtávú gép előnyeit igazolva kapcsolták rá a Nobili TB 211-es modelljét. A külpontos zúzó alkalmas táblaszélek, bekötő utak melletti sávok művelésére, vékony fák, bokrok aprítására, füvesített területek és utak karbantartására, pázsitok, parkok ápolására. A zúzófej túlnyúlik a traktor külső szélén, lehetővé téve a munka oldalirányú, ferde helyzetben való végzését, töltések és árkok tisztítását, illetve függőleges sövények nyírását.

A kismérető traktorok közül a 26-os mutatkozott be egy BFM tőközművelővel csatlakoztatva. A bemutatón szerepeltek a Campagnola-Arrizza sor- és sorközápolás gépei is, így a kínálatba felkerült kétoldalas tőközművelő, amely akár 7 méteres és 3 méteres sorközben is képes dolgozni, szerelhető műtrágyaszóróval és változtatható munkaszélességű keréknyom lazítóval.

Az ODISYS TAVASZI AJÁNLATA ezzel még korántsem teljes. A további gép- és eszközkínálatról, az akciózott modellekről és a 2016-os árajánlatokról a www.odisys.hu oldalon, valamint a hírlevelükben számolnak be.

 

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hamarosan jön a fagy

Hamarosan jön a fagy

A tavaszias időjárás folytatódott az elmúlt héten is. Az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb időben az idén is korán elindult a korai növények...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!