2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Neves előadók az Alltech szimpóziumán (x)

Agro Napló
Steve Wozniak, az Apple társalapítója és Alan Mulally, a Ford korábbi elnök-vezérigazgatója is az előadók között szerepel az Alltech ONE: The Alltech Ideas Conference szimpóziumán. A további díszvendégek között szerepel Seth M. Siegel üzletember, aktivista és a „Let There be Water” szerzője, John Calipari, a Kentucky Egyetem férfikosárlabda-csapatának edzője, valamint a konferencia résztvevői a Riverdance élő előadását is megtekinthetik. Regisztráljon most a one.alltech.com címen!

Az Apple – a formatervezés és az innováció királya – a technológia terén megadta az alaphangot az egész világ számára, és globális forradalmi tevékenysége akkor vette kezdetét, amikor egy, a számítógépekkel előszeretettel bíbelődő fiatal mérnök találkozott egy nálánál még fiatalabb, Steve Jobs nevű fickóval, aki éppen az ő akkori cégénél, a Hewlett-Packardnál gyakornokoskodott. E szerencsés találkozás két egymást jól kiegészítő zsenit hozott össze, akik kitűnő üzleti érzékkel és varázslatos számítógépes tudással rendelkeztek.

1975-ben Jobs eladta Volkswagen mikrobuszát, Wozniak pedig Hewlett-Packard kalkulátorát, így egy valamivel több mint 1000 dolláros alaptőkére tettek szert. Jobs szüleinek garázsában hozták létre boltjukat, mellyel gyakorlatilag útjára indították azt a vállalatot, amely az elkövetkező évtizedekben személyi számítógépeivel, táblagépeivel, iPod és iPhone készülékeivel örökre meg fogja változtatni a világot.

Az Alltech 2016. május 24-én az innovációk ösztönzését célul kitűző ONE: The Alltech Ideas Conference című rendezvényének nagyszínpadán előadóként üdvözli Steve Wozniakot. Ezen az évenként megrendezésre kerülő nemzetközi konferencián, melyet az idei évben már 32. alkalommal tartanak meg, több mint 60 ország csaknem 3000 képviselője vesz részt, hogy kapcsolatokat építsen szakembertársaival, és a világot megváltoztató ötleteket vitasson meg velük.

„Ha az innováció hatalmára gondolunk, rögtön az Apple jut az eszünkbe. Kevés vállalatnak volt nagyobb hatása, ezért számomra – aki vállalkozóként szintén egy garázsban indítottam el az üzletemet – igazán nagy élmény bejelenteni azt, hogy Steve Wozniak, az Apple cég társalapítója előadóként csatlakozik hozzánk a ONE konferencián” – mondta Dr. Pearse Lyons, az Alltech alapítója és elnöke.

Wozniak megkapta a Nemzeti Technológiai Érdemérmet, amely az Amerika legkiemelkedőbb újítóinak odaítélt legmagasabb kitüntetés, és ünnepélyesen beiktatták a Befektetők Hírességek Csarnokába. Átvehette a rangos Heinz Technológiai, Gazdasági és Foglalkoztatási Díjat is annak elismeréseképpen, hogy teljesen egyedül megtervezte a Apple I-et, a világ első személyi számítógépét, valamint azért, mert az innováció ösztönzésének szentelte magát az oktatásügy területén, különösen az általános iskolai oktatásban.

Az évek során Steve Wozniak számos üzleti és emberbaráti vállalkozásban vett részt, melyek a fiatal diákok kreativitásának ösztönzésére fókuszáltak a gyakorlati tanulás révén. Többek között „örökbe fogadta” és a legkorszerűbb technológiai berendezésekkel szerelte fel a Los Gatos Iskolai Körzetet, létrehozta az Elektronikai Határok Alapítványt, és alapító szponzora volt a Tech Múzeumnak, a Szilícium-völgyi Balettnek és a San José-i Children's Discovery Múzeumnak.

Jelenleg Wozniak a Primary Data cég vezető tudósa. „iWoz: From Computer Geek to Culture Icon” című önéletrajza a New York Times sikerlistáján szerepel.

Wozniak előtt a plenáris ülés nagyszínpadán a Ford Autógyár korábbi elnöke és vezérigazgatója, Alan Mulally tart előadást. A ONE: The Alltech Ideas Conference rendezvény nyitónapján (május 23-án, hétfőn) Mulally-hez csatlakozik vezérelőadóként Seth M. Siegel szerző és üzletember, valamint a Kentucky Egyetem bajnoki címet nyert férfikosárlabda-csapatának edzője, John Calipari is.

Mulally vezető szerepet játszott abban az átalakulásban, melynek során a Ford az Egyesült Államok első számú autómárkájává vált. Ő irányította a vállalatot a „One Ford” terv – egy lenyűgöző jövőkép és átfogó stratégia – megvalósítása során, amely a vállalat minden tulajdonosa és alkalmazottja számára jövedelmező gazdasági növekedést eredményezett.

Mielőtt a Ford vállalathoz csatlakozott volna, Mulally a Boeing ügyvezető elnökhelyettese, a Boeing Commercial Airplanes vállalat elnök-vezérigazgatója, valamint a Boeing Information, Space and Defense Systems cég elnöke volt.

Mulally egész karrierje során nagy elismerésnek örvendett az iparágon belül betöltött vezető szerepéért, közreműködéséért és szolgálataiért. Harmadik helyre jelölték a FORTUNE magazin „A világ legkiemelkedőbb vezetői” listáján, szerepelt a Barron magazin által összeállított, „A világ legjobb elnök-vezérigazgatói” című 30-as listán, felkerült a TIME magazin „A világ legbefolyásosabb emberei” listájára, a Chief Executive magazin pedig „az év ügyvezetőjévé” választotta. Kitüntették az Amerikai Minőségügyi Társaság ügyvezetői kitűnőségi érdemérmével, emellett megkapta „az év autóipari vezetője” kitüntetést és a „Thomas Edison Teljesítmény Díjat” is.

Azt követően, hogy majdnem nyolc éven át töltötte be a Ford Autóipari Vállalat elnök-vezérigazgatói tisztét és tagja volt a Ford vállalat igazgatótanácsának, Mulally-t 2014 júliusában a Google igazgatótanácsának tagjává választották. Jelenleg a Carbon3D, Inc. igazgatója – ez a 3D nyomdaipari vállalat a közelmúltban innovatív megoldást vezetett be a polimergyanta-alapú háromdimenziós nyomtatás területén.

Mulally tagja Obama elnök Exporttanácsának. Társelnöke volt a Washingtoni Versenyképességi Tanácsnak, elnöke az Amerikai Aeronautikai és Asztronautikai Intézetnek és a Repülési és Űrhajózási Ipar kormányzótanácsának. Tagja a Nemzeti Repülésügyi és Űrkutatási Igazgatóság, a Washingtoni Egyetem, a Kansasi Egyetem és a Massachusettsi Technológiai Intézet tanácsadó testületeinek, valamint az Egyesült Államok Légiereje Tudományos Tanácsadó Testületének. Tagja az Egyesült Államok Nemzeti Mérnöktudományi Akadémiájának és Anglia Királyi Mérnöktudományi Akadémiájának.

Seth M. Siegel üzletember, aktivista és író. Előrelátó gondolkodó, aki sokat foglalkozik a közelgő globális vízellátási válsággal és azzal, hogy mit kellene tenni ellene. Üzleti, politikai és kulturális kérdésekről írt esszéi a New York Times, a Wall Street Journal, a Los Angeles Times és más rangos kiadványok hasábjain jelentek meg világszerte. Siegel gyakran szerepel a televízióban és a rádióban, és véleményét gyakran idézik a nyomtatott sajtó legfontosabb orgánumai az egész világon.

Siegel a szerzője a „Let There Be Water: Israel's Solution for a Water-Starved Worl” című könyvnek, amely szerepelt a New York Times és az LA Times sikerlistáin. Siegel részletesen beszélt a vízellátással kapcsolatos problémákról az Egyesült Nemzetek Szervezete és az amerikai Külkapcsolati Tanács által szervezett fórumokon, mely utóbbinak tagja is. A Cornell Egyetem Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, majd sikeres vállalkozóként számos vállalatot alapított. Producer volt a Broadway-en, és számos híresség és vezető cég márkaügynökeként is dolgozott.

A konferencia zárása: május 25-én, szerdán reggel a Riverdance együttes zárja egy különleges élő előadással. Azóta, hogy 1994-ben először fellépett az Eurovíziós Dalverseny egyik szünetében, a Riverdance nemzetközi ír táncegyüttes nagyszerű előadásait a világ 46 országában több mint 25 millió ember látta. Az ír hagyományokra építő előadók egymást kiegészítő tehetsége a jelen időbe emeli az ír táncot és zenét, megragadva a legkülönbözőbb korú és kulturális hátterű nézők képzeletét a tánc, a zene és a dalok innovatív és izgalmas elegyével, amely a kritikusok által alkalmazott jelzők szerint „delejes”, „egy igazi drágakő”, „egy tünemény”, „gyönyörű”, „színtiszta bűvölet” és – egész egyszerűen – „az egyik legszórakoztatóbb show, amit valaha is látni fogsz.”

Május 22-e és 25-e között Lexington-ban, (Kentucky, Egyesült Államok) a világ legkülönbözőbb részeiből érkező szakértők és ipari vezetők gyűlnek össze a ONE: The Alltech Ideas Conference című szimpóziumon. A konferenciára már elkezdődött a regisztráció. További információkért vagy regisztráció céljából látogasson el a one.alltech.com weboldalra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!