Tudás – Szakértelem - Ecolab

Agro Napló
Évzáró 8. Ecolab vadászat


Tavaly is a megszokott város, Hódmezővásárhely adott otthont az immár hagyománnyá vált, nyolcadik éve megrendezett, fergeteges hangulatban eltelt, kétnapos vadászatunknak. Nagy örömünkre évről- vre egyre több partnert láthatunk vendégül, amely tükrözi növekvő piaci részesedésünket. A már megszokott színvonalas ellátást, a finom falatokat, a másnapi hajtóvadászat szervezését a Hódagro Zrt. csapatának, és nem utolsósorban Szabó Lajos elnök úrnak köszönhetjük.

A vacsorára összegyűlt társaságot az elnök úr köszöntőjével fogadta, majd Dr. Formanek Zoltán, az Ecolab Közép- és Kelet-Európa, és Oroszországért felelős kereskedelmi vezetője foglalta össze röviden az év eseményeit.

„Úgy gondoljuk, hogy az állandó kereskedelmi csapattal megszervezett találkozó fontos érték, amely többek között a cég stabilitását mutatja. A változatlan külcsín mögött azonban folyamatos fejlesztések zajlanak az Animal Hygiene Kft. háza táján, például a raktározás és kiszállítás terén. Emellett a higiéniai berendezések installációjával és karbantartásával a tevékenységi körünk tovább bővült.

Az év során is nőtt a palettánk: a biocid szabályozási határidők miatt az Ioklar Multi jódtartalmú elő- és utófürösztő, illetve a fejőrobotokhoz alkalmazható termékkel. A magas klinikai masztítiszes telepek részére bevezettük új termékünket, a Turboshieldet. Nem állunk le a bővítéssel, további új tőgyhigiéniai termékek bevezetésére is készülünk.

Értékesítési csapatunk 2015-ben kezdte el a MaXx energia, vitamin és ásványi anyag nyalótömbök értékesítését, melynek köszönhetően újabb elégedett partnerekkel bővült ügyfélkörünk. Célunk, hogy az új termékpalettánkkal a tejelő tehenészetek mellett a húsmarhatartók, valamint a juhászatok termelési eredményét is segítsük.

A XXII. Alföldi Állattenyésztési Napok Termékdíj pályázatán első helyezést ért el a II. szekcióban a cégünk által forgalmazott Ecolab vízkezelési rendszer (Incimaxx Aqua SD és Incimaxx Compact adagoló rendszer). Mivel a jelenlegi szabályzat szerint az állatokkal is emberi fogyasztásra alkalmas ivóvizet kell itatni, úgy gondoljuk, ezzel a technológiával hatalmas előrelépést tehetnek az állattartó telepek az új jogszabályok betartásához. Bízunk benne, hogy a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, tudásunkkal, szakértelmünkkel mi is hozzájárulhatunk a kitűzött magyarországi termelési célok elérésééhez.

2015-ben megjelent az Ecolab első Európai Ecolab News Letter (Ecolab Hírek) kiadványa a jódtartalmú prémium utófürösztőkről és a jódról. Négy ember kapott teret a kiadványon. Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországot képviselve Csóka János, a Mezőhegyesi Ménesbirtok állattenyésztési igazgatója mondta el hat prémium utófürösztő termék teszteredményei alapján javaslatát.

A világhálón is aktívabbak lettünk: elkészült cégünk honlapja (http://www.animal-hygiene.hu) és Facebook-oldala (https://www.facebook.com/animalhygiene), így partnereink naprakészek lehetnek a cégünkkel kapcsolatos, aktuális információkkal kapcsolatban.”

Beszéde végén dr. Formanek Zoltán megköszönte a résztvevők és cégük minden dolgozójának nem csak az egész éves munkáját, de az Ecolab technológiába és az Animal Hygiene Kft. munkájába vetett hitét is. Végül Kiss Barnabás, Magyarországért felelős account managerrel közösen átadták a várva várt emlékplaketteket.


A képen balról jobbra:

dr. Formanek Zoltán, Molnár Helén, Mozsár-Molnár Bettina, Kiss Attila, Kiss Barnabás

A köszöntő után Nótár Mary és Limpi Band csapata gondoskodott a jó hangulatról.

Másnap balesetmentes sikeres vadászaton vettünk részt és egy finom ebéddel zártuk a rendezvényt.

Köszönjük minden kedves Partnerünknek a megjelenést, bízunk benne, idén még többen részt tudnak venni a rendezvényeinken, valamint közös munkánknak köszönhetően elhivatottságuk cégünk iránt továbbra is töretlen marad.


 Nyáron nyolcadik alkalommal rendeztük meg Dunapatajon a VIII. Ecolab konferenciát, ahol az eseménnyel párhuzamosan zajlott az Ecolab focikupa.

A konferencia fontos eszköz partnereink friss információval való ellátására, éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy évről évre több előadó vesz részt az eseményünkön. Előadóink között szólalt fel Molnár Ernő a Vitafort Zrt. képviseletében, Dr. Hankó-Faragó Emese, az MSD Animal Health szakmai és termékmanagere, illetve Hajdú Sándor, az MVH képviseletében. A konferencia második felében partnereink, Ádám Attila, az Interagrárium Zrt. ágazatvezetője, Csóka János, a Mezőhegyesi Ménesbirtok állattenyésztési ágazatvezető-helyettese, valamint Bak András, a Dunatáj Mg Zrt. szarvasmarha-ágazati igazgatója tartott beszámolót telepi tapasztalatairól, valamint cégünkkel közösen elért pozitív eredményeiről.

2015-ben a kvótaeltörlés után drasztikus tejárcsökkenés minden tejelő szarvasmarhatelepet arra kényszerített, hogy még hatékonyabban termeljen. A köszöntő folyamán Dr. Formanek Zoltán erre kitérve elmondta, hogy részben e változásnak, részben pedig a kitartó csapatmunkának köszönhető, hogy az Animal Hygiene Kft. ismét, most már tartósan kétszámjegyű növekedést ért el. Ezzel az eredménnyel pedig az Ecolab magyarországi legnagyobb partnerévé váltunk.

Az Animal Hygiene Kft. Közép- és Kelet-Európát, Oroszországot és a volt Szovjetunió tagországait is figyelembe véve, a forgalmat tekintve első helyet ért el a mezőgazdaság területén.


 -an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!