Művelőút és megfordulás vezérlés GPS által (x)

Agro Napló
A művelőutak kialakítása és a forgón végzendő műveletek különös figyelmet igényelnek vetéskor a kezelő részéről. A LEMKEN két új Fieldtronic elektronikus modulja, a TramlineControl (művelőút vezérlés) és a HeadlandCommand (megfordulás vezérlés) ezeket a feladatokat könnyítik meg.

A LEMKEN TramlineControl lehetővé teszi a művelőutak GPS általi elkészítését, függetlenül a vetőgép meneteinek ritmusától. A rendszer csak a legelső menetet veszi alapul a további művelőutak kiszámításához. Ez nem csak az ágyásos vetést és a bármely művelőnyomon történő haladást teszi lehetővé, de időt is megtakarít, védi a talajt és jelentősen megkönnyíti a forgón történő megfordulást is.


Választó menü a CCI 200 terminálon

Az egyenlő szélességű, túlfedésektől és kihagyásoktól mentes forgó létrehozása egy másik olyan kihívás, melyhez a LEMKEN szintén kifejlesztett egy GPS-alapú megoldást, a HeadlandCommand rendszert. Az ISOBUS vezérlésű CCI-200 terminál kapcsolja a vetőgép szakaszait a traktor RTK GPS jele alapján annak biztosítására, hogy a kikapcsolási és bekapcsolási pont teljesen állandó legyen a forgónál. Erre a célra jelző területek vannak meghatározva a forgó kialakításának előkészítése során. A kezelőnek nem szabad ezen pontok után megváltoztatni a sebességet, ha a kiszámított megmaradó vetőmag mennyiséget optimálisan akarja elvetni.


Egy 6 méteres vetőgép kombináció munkaállapota a CCI 200 terminálon

GPS jelzőterületek a HeadlandCommand rendszertől

Ez a funkció kombinálható a traktor munkagépkezelő rendszerével (TIM) a rendszer kiegészítése által, aminek eredményeként a traktor megkapja a megfelelő jeleket a vetőgéptől és annak alapján automatikusan beállítja a sebességét. A HeadlandCommand és TramlineControl funkciókat a LEMKEN elektronikai részlege fejlesztette ki annak érdekében, hogy javítsa a vetés minőségét és a kezelői kényelmet. Minden ISOBUS rendszerű LEMKEN vetőgép utólag felszerelhető ezekkel a rendszerekkel.


Pontosan kialakított forgó a HeadlandCommand rendszerrel
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
LEMKEN realigns product range

LEMKEN realigns product range

As a specialist in professional arable farming, LEMKEN believes in knowledge, quality and innovation. Combined with a comprehensive customer service o...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!