2024. május 6. hétfő Ivett, Frida

Magyarországra került a világ 6. újszériás Mazzotti permetezője

Agro Napló
Az olasz Mazzotti gyár önjáró permetezőgépe mellett tették le voksukat a Gépszolg Nagykőrös Kft. tulajdonosai. A korszerű növényvédelmi eszköz hazai képviselete, az Agro-Tipp Kft. a gazdaság székhelyén ünnepélyes keretek között adta át a gyártó újszériás gépét.

A Mazzotti AllCrop 3180 típusú önjáró permetezőgép még annyira friss, hogy szinte „ropog”. Ugyanis Kustán Ferenc, az Agro-Tipp Kft. gépértékesítője felhívta a jelenlévők figyelmét: e típus a gyár legújabb szériája és ezzel együtt a 6. értékesített darab a világon.

Az önjáró permetező egyik nagy előnye, hogy tényleges hasmagassága 280 cm. Erőforrása egy közös nyomócsöves, négyhengeres, 133 kW (180 LE) teljesítményű JCB motor, ami megfelel a TIER 3 károsanyag-kibocsátási előírásnak.


A Mazzotti AllCrop teljesen felemelt állapotban

A Mazzotti felszereltségéhez hozzátartozik a nyomtávszabályozás, ami 2,25–3,05 m között módosítható a fülkéből. A megújult külső mellett a gyártó fejlesztette a szórókeret-magasság állítását is. A korábbi 1 m helyett már 50 cm-ig engedhető le a keret, míg teljesen felemelt állapotban a szórókeret magassága 480 cm is lehet. Állománypermetezéskor a keretet szintező automatika 3 db szenzora gondoskodik az optimális magasság megtartásáról.

A gép magas felszereltségű, amelyhez egyebek mellett hozzájárul a 28 m széles légzsákos szórókeret és a 13 szakasz GPS alapú automatikus vezérlése.

Az osztott tartályok össz befogadóképessége 3200 liter. A gépre két darab tartályt szereltek, amelyek az azonos oldalon található kerekek között, a lehető legmélyebben kaptak helyet, növelve ezzel a permetező stabilitását. Szintezésükről két darab szivattyú gondoskodik. Rendelkezik továbbá egy 300 literes tisztavizes, valamint kézmosó tartállyal is.

Fülkéje tágas és kényelmes, a gépkezelő komfortérzetét a beépített joystick tovább növeli, amivel minden fontosabb műveletet el tud látni.

Az AllCrop 3180 közúti vonulásra alkalmas. Összecsukott állapotban a gép szélessége 2,5 méter, magassága 3,9 m. Maximális sebessége elérheti a 40 km/h-t.


Holló Ambrus tulajdonos (középen) az értékesítő csapat gyűrűjében

Csúcskategóriát képvisel a gép, nem csak felszereltségben, de teljesítményben is. Utóbbi határozta meg a Gépszolg Nagykőrös Kft. döntését is. Holló Ambrus tulajdonostól megtudtuk, folyamatos harcot vívnak a rovarkártevőkkel és a szélsőséges időjárással, így sokkal rövidebb időre korlátozódik a védekezés lehetősége, szükség van a megfelelő teljesítményre. Korábbi permetezőjük paraméterei sokkal kisebbek és már nem tudja ellátni a gazdasághoz tartozó 950 ha, valamint a hozzávetőlegesen ugyanekkora területen végzett szolgáltatás növényvédelmi feladatait. Választásukhoz hozzájárult, hogy lehetőséget kaptak a személyes tapasztalatszerzésre az olaszországi gyárban, de az eddigi értékesített darabszámok is meggyőzőek voltak.

-an-

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Horsch újdonságok

Horsch újdonságok

A nyár közepén a magyar újságíróknak – köztük az Agro Napló munkatársának is – és a nemzetközi sajtó más képviselőinek is bemutatták a Horsch Agritech...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!