2024. június 25. kedd Vilmos

OMÉK: Európa McDonald's éttermeiben is sikeresek a hazai alapanyagok (x)

Agro Napló
A McDonald's először két éve mutatkozott be az OMÉK közönsége előtt minőségi alapanyagainak beszállítóival, a hazai mezőgazdaságban is jelentős szerepet betöltő magyar termelőkkel. Az idei OMÉK-en az étteremlánc az alapanyagok mellett azt a folyamatot is igyekszik megismertetni, melynek során az ágazat legszigorúbb minőségbiztosítási rendszere és élelmiszerbiztonsági gyakorlata mellett a McDonald's termékei készülnek.

Ősszel a szendvicsekbe ismét igazi hungarikumnak számító alapanyag kerül, amelyet az étteremlánc hazai beszállító partnerei az OMÉK McDonald's standján, az éttermekben zajló akciót megelőzően mutatnak be először.

A McDonald's beszállító partnereivel hosszú távú kapcsolatra törekszik, ami a partnerek számára kiszámítható üzleti hátteret, a korszerű és fenntartható termelési gyakorlatok alkalmazására történő ösztönzést, valamint fejlődési és növekedési lehetőséget biztosít. A McDonald's által támasztott magas minőségi elvárások olyan fejlesztésekhez vezettek és vezetnek, melyek nem csak a beszállítói gyakorlatokat korszerűsítik, de közvetve az ágazat általános teljesítményét is erősítik. A 77. OMÉK látogatói azokkal a beszállítókkal is megismerkedhetnek, akik termékeik folyamatos magas színvonalának, szolgáltatásuk minőségének, és az esetenként több évtizedre visszatekintő, kiváló hazai együttműködésnek köszönhetően nemzetközi McDonald's piacokra léphettek és mára akár több európai ország McDonald's éttermei számára is szállíthatnak alapanyagokat.

A McDonald's az élelmiszer előállítás mellett a humánpolitika, a környezetvédelem és a közösségi szerepvállalás területén is szigorú követelményeket fogalmaz meg beszállítóival szemben. A standra látogatók a vállalat fenntarthatósági gyakorlataiba is bepillantást nyerhetnek – ebben a tájékoztató kiadványok mellett egy online játék is a segítségükre lesz.

A folyamatosan használt alapanyagok mellett a McDonald's most már hagyományosan évről évre olyan szendvicseket mutat be, melyek egy-egy hazai, hungarikumnak számító alapanyagot helyeznek a középpontba. Az idei őszi magyaros ízek promócióban sem lesz ez másként. A magyar gasztronómiát előtérbe helyező promócióival az étteremlánc a jellegzetesen helyi termékek népszerűsítését és piacra jutását segíti.

A McDonald's működésének alapja az átláthatóság. A tévhitekkel és előítéletekkel veszi fel a harcot a Mekilexikon online felület, amely az OMÉK-on is jelen lesz. A Mekilexikon csapata a McDonald's ételeivel kapcsolatos minden kérdésre őszinte és tényszerű válaszokat ad. A programnak helyet adó weboldal az egy éves működése alatt több mint egymillió érdeklődőt fogadott, és a több mint kétezer megválaszolt kérdés mellett ma már közel egy tucat, a gyártás és ételkészítés során felvett izgalmas kisfilmet is bemutat.

A standra látogatók a McCafé fenntartható gazdálkodásból származó babkávéból készülő termékeit, legnépszerűbb süteményeit meg is vásárolhatják. A kávés italokhoz használt 100% arabica kávé kizárólag szigorúan auditált, Rainforest Alliance minősítéssel rendelkező beszállítóktól származik, így a McCafé kávék nem csupán finomak, de a fenntarthatóság követelményeinek is megfelelnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?