Kverneland u-drill – mostantól 3 és 4m-es merev vázas változatban is (x)

Agro Napló
A Kverneland Accord a vetéstechnológia specialistájaként kibővítette termékpalettáját az u-drill kombinált vetőgépek merev vázas, 3m és 4m munkaszélességű kiviteleivel. A munkagépek elérhetőek standard vetőgép kombinációval (u-drill), vagy a gabona és a műtrágya kijuttatására egyaránt alkalmas változatban is (u-drill plus). Az u-drill nagy munkasebesség mellett, - 10-18km/h -, pontos vetési mélységet szavatol.

Merev vázas u-drill plus vetőmag és műtrágya kijuttatásra alkalmas – a tartály hosszanti irányban osztott, ennek megfelelően helyezkedik el a két magadagoló egység.

 


Merev vázas u-drill magadagoló – az adagoló egység középen helyezkedik el.

Munka zónák

Az u-drill 3 és 4 méteres változata szintén erős, robusztus vázzal rendelkezik, mint a „nagy testvére” a 6m-es u-drill. 

Akár hat munka zóna is elérhető. Ezek közé tartozik: egy 800mm átmérőjű mellső tömörítő-egyengető keréksor, amit két sor agresszív csipkés, 450mm-es, kúpos tárcsasor követ (Kverneland Qualidisc rövidtárcsáról származik). Ez a második munkazóna. A vetés előtti tömörítést a harmadik zóna, egy 900mm átmérőjű off-set elrendezésű keréksort tartalmaz, a nagy átmérő lecsökkenti a vonóerőigényt.

A negyedik zóna a gép “lelke”: a csoroszlyák. Az új Kverneland csoroszlya fejlesztés - a CD csoroszlya – két, egymáshoz képest eltolt acél tárcsákból áll, 12,5 cm osztásközzel. A keskeny csoroszlyprofil talajba hatolásához, kisebb erő szükséges, így a 100kg csoroszlyanyomás nagyobb része a csoroszlyával egybeépített tömörítő kerékre összpontosul, ami tökéletesen visszatömöríti a talajfelszínt. Ez az ötödik

zóna.

Befejezésképp, a vetőgéphez S-típusú vagy ujjas magtakaróborona választható, ez a hatodik zóna – melyet a felhasználó választhat ki a talaj típusának megfelelően. Gabona és műtrágya kijuttatására is alkalmas változatnál, két különböző módon lehetséges a műtrágya lehelyezést biztosítani. Az első verziónál a műtrágya a második tárcsa sor, minden második tárcsájához van vezetve, így 25cm-ként kerül a műtrágya lehelyezésre. A második lehetőség esetén a műtrágya minden vetőcsoroszlyához van vezetve, így 12,5 cm-ként kerül lehelyezésre.

ISOBUS és teljesen automatikus fordulásvezérlés

Egy sor teljesen új funkciót tartalmaz az új vezérlés, mint például a programozható forduló automatika. A kezelő egy gomb használatával elindíthatja a földvégi forduló programot, a kerekek, a tárcsa szekció és a vetősín időzített sorrendben kerül kiemelésre. Mindehhez csupán egy hidraulika kör szükséges!!! A fordulónál az adagoló egység automatikusan kikapcsol, így nem veszik egy szem sem kárba.

Az u-drill megfelel az ISOBUS 11783 szabványnak, minden eleme egyenként beállítható az IsoMatch Tellus képernyőn (vagy más ISO 11783 kompatibilis képernyőn). Ez egy igen fontos tényező.

A GEOcontrol egy opciós lehetőség, mely szoftvercsomag tartalmazza a differenciált kijuttatást és a szakaszvezérlést is. Másik opciós tétel a súlymérő rendszer, mely a tartály alatt került elhelyezésre, és mely rendszer folyamatos tájékoztatást nyújt a vetőmag mennyiségéről a tartályban.

A magadagoló egység

A munkagép típusától függően egy vagy két elektromos meghajtású magadagoló egységet találunk a vetőgépen, amelyek középen (3-4m merev kivitel) vagy a gép két oldalán (4-6 m csukható kivitel) vannak elhelyezve, ezek az adagoló egységek biztosítják a vetőmag és a műtrágya kiváló adagolását.

Kijuttatható vetőmag mennyisége 1,5 – 400 kg/ha, a 4 standard rotorral egyaránt kijuttatható apró és nagy szemű vetőmag, valamint műtrágya is. A rotorok cseréléséhez nincs szükség szerszámra.

Az "e-com" rendszer vezérelhető GPS-en keresztül, és teljesen ISOBUS kompatibilis.

A szállítási szélesség megfelel a gép munkaszélességének, a hátsó tömörítő keréksor (900 mm átmérővel) funkcionál szállító keréksorként, mely sorból a középső két kerék szállításkor felemelkedik.

Az u-drill egyesíti az innovatív technológiát és a jól bevált know-how-t, hogy készen álljon, amikor itt az idő.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!