A cikk szerzője: Fehér Károly

Átfogó vizsgálat kezdődik az alternatív fehérjeforrások területén
Az éghajlatváltozás, a növekvő népesség, a globalizáció egyaránt arra sarkallja az emberiséget, hogy szinte mindenütt keressék a fenntartható és alter...
A cikk szerzője: Fehér Károly


A szója mellett más fehérjenövényeknek is van létjogosultsága mind takarmányozásban, mind pedig a humán étkezésben. A hozzászólásokért kattintson!

Az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) december első felében közreadott véleménye szerint emberi fogyasztásra...

Lejár május 15-én a meggyfelvásárláshoz kapcsolódó szerződéskötési kötelezettség határideje a Magyarországon történő feldolgozásra, alaptermékként bes...

A lucerna vetésterülete évek óta emelkedik, az idén pedig a szegletes ledneket is felfedezték a gazdák. A termelők lelkesedését egyelőre a nem csekély...

Szója fajtabemutatót tartott a Bóly Zrt. és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület Sátorhelyen szeptember elején. A fajtabemutatót megelőzte egy fó...

Három éven át évi 260 millió forintos támogatást kap a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), a forrást a Tématerületi Kiválósági Program...

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.