Gépmustra - 2015. május

Agro Napló
Mindenes MF traktorokÚj állatszállító pótkocsiA nagy harcos: Deutz-Fahr 7250 TTV WARRIOR

Mindenes MF traktorok

A Massey Ferguson az MF 4700 Global Seria sorozatából két modellt az európai piacon is forgalmazni fogja. Az egyszerű felépítésű, kabin nélküli, védőkeretes, úgynevezett plattform traktorok elsősorban a majori munkához készülnek.


Erőforrásuk egy AGCO POWER gyártmányú, AP 33 jelű, háromhengeres, 3300 cm3 összlökettérfogatú dízelmotor, amely teljesíti az EUR-IIIB/Tier-4i emissziós normákat.

Kétlépcsős, mechanikus, 12 x 12 fokozatú szinkron sebességváltójával maximálisan 40 km/h sebesség érhető el. Irányváltója alapkivitelben szintén mechanikus rendszerű. Az 540 1/min fordulatszámú TLT-je elektrohidraulikusan kapcsolható. Hidraulikus rendszerét 27 liter/min szállítási teljesítményű szivattyú látja el nagynyomású olajjal.


Új állatszállító pótkocsi

A német Fortuna Fahrzeugbau cég tovább bővítette a traktorvontatású, VT típusjelű, speciális állatszállító pótkocsicsaládját a tandem járószerkezetű VT 1600-10 modellel, amelyet kifejezetten szarvasmarhák szállítására fejlesztettek ki.

A mély felépítésű, közel 10 méter hosszú jármű össztömege 16 tonna, és maximum 60 km/h sebességgel vontatható. ALB-vel ellátott kétkörös légfékberendezés, erősített rugós felfüggesztés és az 505/60 R17 méretű, széles profilú gumiköpenyek járulnak hozzá a biztonságos közúti közlekedéshez.


A pótkocsi szélessége 2340 mm, oldalfalmagassága 1500 mm, rakfelülete 21 m2. Padozatát 4 mm vastag, csúszáscsökkentő borítással bevont fémlemez alkotja, oldalfalai fából készülnek. A horganyzott fémszerkezetű hátsó rámpája bajonettzárral rögzíthető a kocsiszekrényhez. Vontatásához 120–140 kW-os (160–190 LE) traktor szükséges.

A nagy harcos: Deutz-Fahr 7250 TTV WARRIOR

Az új 7-es szériához tartozó modellt a csúcsminőséget, a modern dizájnt és a magas technológiai szintet igénylő agrárvállalkozóknak készítették, limitált mennyiségben. Erőforrása a legendás TCD 6.1 06 típusjelű, hathengeres, 4-szelepes Deutz dízelmotor DCR központi befecskendezésű üzemanyagellátó rendszerrel és SCR katalizátorral. Névleges teljesítménye 194 kW (263 LE), de Power Boost-tal ez 20 kW-tal (27 LE-vel) megnövelhető. A fokozatmentes TTV hajtómű 60 km/h haladási sebesség elérését teszi lehetővé, és az ASM automatikus összkerékhajtás és differenciálzár kapcsolóval is rendelkezik. TLT fordulatszámai: hátul 540 ECO/1000/1000 ECO, elöl 1/min. Hidraulika rendszerében 160 liter/min szállítási teljesítményű Load Sensing rendszerű szivattyú 200 bar olajnyomást biztosít. A szervokormány olajellátásáról külön egy 44 liter/min teljesítményű szivattyú gondoskodik. A fényes fekete színre festett WARRIOR (harcos) modell extra komfortos vezetőfülkéje LED fényszórókkal a gépkezelőknek kényelmes és biztonságos munkafeltételeket nyújt a szántóföldön és a közúton egyaránt. A gyártó 3 év garanciát ad erre a különleges típusra.

Képgaléria

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!