MEGOSZTJUK

Agro Napló
A legutóbbi mezőgazdasági kiállításon figyeltem a látogatókat. Volt, aki csak azt kereste, amire azt mondta: „már volt…”. Mások viszont „valami mást, újat is” kerestek és találtak is.

Hogy lehetőségeihez mérten mindenki szándéka szerint választhasson, megosztjuk eredményeinket és ajánljuk kukorica- és napraforgóhibridjeinket:

  • Magas olajsavas napraforgót termelőknek a legfontosabb szempont a megbízható olajsavtartalom. A Klarika HO napraforgó Cl technológiával is gyom irtható. Egyöntetű állománya hidas traktorral művelhető. 11 megye átlagában hozama 3,54 t/ha, a megfelelően izolált területek olajsavtartalmának országos átlaga 85,3% volt 2014-ben.
  • Clearfield technológiával dolgozik az ország napraforgó termelőinek 60%-a. A fokozottan szárazságtűrő IMERIA CS és a hidas traktorral is művelhető, rövid tenyészidejű FUSHIA CL hibridek magas olajtartalma 3,5–4,4 t/ha terméssel párosult 2014-ben is.
  • A korai kukoricavetést kedvelőknek: tavasz elején a könnyen melegedő talajokba vetve a talajnedvességet maximálisan kihasználva növekszik a többnyire zavartalanul porzódó és augusztusra beérő, korai siló célra vetett Isberi CS (FAO 230) és a másodvetések hibridjeinek kedvező tulajdonságaival rendelkező Herkuli CS (FAO 310) is. Mindkettő gyors kezdeti fejlődésű, zöld száron érő, magas hektoliter súlyú, így szemesként, kalászos előveteményként is beváltak. Jól jövedelmeztek korai, szárítás nélküli értékesítéssel is.
  • Rövid tenyészidővel, fővetéssel a Clariti CS (FAO 320) extenzívebb körülmények között, az adottságokhoz igazított tápanyagellátással 2014-ben 9–12 t/ha termést biztosított.
  • A víznyomásos területek növekedése várható idén. „Nehezített terepre” is ajánljuk a csövet hosszan megtartó, vékony csutkájú, egészséges, könnyen vágható Pardi CS (FAO 370) hibridünket.
  • Homokos talajokon is előnyös a Tessali (FAO 350) és a Clariti CS kukoricahibridek gyors, hatékony tápanyag-hasznosító képessége és zöld száron érő „Stay green” jellege, Pest és Bács megye homokos talajain is 10 t feletti hozamokat adó állománya.
  • Kötött és jó tápanyag-szolgáltató talajok a hazai művelt területek kb. 41%-át teszik ki. A Realli CS és a Gerzi CS jövedelmező, nagy termőképességű képviselői a 380-400-as éréscsoportnak.
Mindkét hibrid erőteljes vegetatív növekedésű, 2 egész cső kinevelésére képes állományaik évről évre kiegyenlített hozamot biztosítanak 68–70 000 ha/tőszám mellett szerte az országban.
  • Az állattenyésztőknek ajánljuk kedvező szárazanyag- és energiatartalmú, napi tejtermelést növelő hatású, toxinmentes termésű és a hazai laborvizsgálatok alapján a silókínálat élvonalába tartozó Caussade silóhibrideket. A száraz szemesként kiváló, de silózásra is alkalmas Gasti CS és Coretta CS mellett a Venici CS bevált, bőtermő hibridek.


 

 Termelői tapasztalatok szerint a vadak kerülték az erősen fűrészes levélszélű Labelli CS-t.

A Caussade Semences újabb és újabb hibrideket nemesít, tesztel, indít útjára. Tisztelve a hűséget, feltett szándékunk, hogy megosszuk azon termelők körét, akik a „már volt” vetőmagok mellett döntenek. Várjuk őket is az újra is nyitottak népes táborába.

CAUSSADE SEMENCES HUNGARY KFT.

1205 Budapest, Toldy Ferenc u. 13/B  Tel.: +36-1/287-8618  Fax: +36-11/287-8619  info@caussade.hu • www.caussade-semences.hu


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!