Panadditív takarmányozási konferencia

Agro Napló
Tavaly, november végén ötödik alkalommal rendezte meg a Panadditív Kft. a takarmányozási konferenciával egybekötött partnertalálkozóját, ezúttal Siófokon. A résztvevőket a 100%-ban magyar tulajdonban lévő Panadditív Kft. egyik ügyvezetője, dr. Csanádi Árpád köszöntötte, majd átadta a szót dr. Csorbai Attilának, a Baromfi Termék Tanács elnök-vezérigazgatójának. Dr. Csorbai a baromfiágazat jelenlegi helyzetét ismertette előadásában, amelyben nem csak Magyarországról esett szó, de az Európai Unióban levő tendenciákat is ismertette. Leszögezte, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy a fogyasztói bizalom tovább erősödjön, a két ismert védjegy (baromfihús, tojás) segítségével.

Mint ismeretes, a Panadditív Kft. tavaly kezdte el forgalmazni az AB Vista csúcsteljesítményű enzimeit, a Quantum Blue-t és az Econase XT-t. Dr. Rob ten Doeschate, az AB Vista technikai igazgatója előadásában arra mutatott rá, hogy a modern enzimtechnológia segítségével milyen gazdasági előnyökre tehetünk szert és  hogy az egyes enzimek kombinációban való felhasználása jobb teljesítményt eredményez. A következő előadásban a résztvevőknek egy másik érzékszervüket is próbára tette az előadó. Ugyanis Christophe Guilbert, az Innovad vállalat aromaszakértője az előadását kóstoltatással szakította meg. Így a hallgatóság saját maga tapasztalhatta meg azt, amiről az előadás szólt, azaz az édesítőszerek és az aromák közötti különbségeket, amelyek takarmányozás szempontjából kulcsfontosságúak, hiszen a sertésnek is, és a szarvasmarhának is kifinomultabb az ízérzékelése, mint az embernek. A konferenciát követően, délután egy alaposabb aroma-felismerési versenyben is részt vehettek az érdeklődők!


Christophe előadása után Ben Letor beszélt a mikotoxin helyzetről, aki szintén az Innovad képviseletében állt a pódiumra. A mikotoxinokról lépten-nyomon olvashatunk, és már sokat hallhattak róla a résztvevők is. Még is elgondolkoztató volt az a teszteredmény, amelyet a Panadditív Kft. az Innovad vállalattal közösen végzett a konferenciát megelőzően, és amelynek az eredményeit Ben Letor a konferencián ismertette. Mintegy 30, az ország különböző pontjain vett takarmánymintát küldtek el egy független kanadai laborba. A vizsgálatok alapján mindegyik minta tartalmazott valamilyen toxint, de volt olyan, amelyikben hatfélét is találtak! Leggyakrabban DON-t és fumonizint. Ezért is javasolta az előadó, hogy mindenképp szükséges a megfelelő és valóban hatásos toxinkötőt alkalmazni. A Panadditív Kft. és az Innovad vállalat a toxinkötő beszerzése előtt egy alapos takarmányminta bevizsgálást javasol, amelyet a partnereik felé, mint szolgáltatás, biztosítanak a jövőben.

A konferenciát követően a nap hátralevő részében a résztvevők kikapcsolódhattak a napi munkatempóból és nyugodt körülmények között tudtak eszmecserét folytatni az ágazatban tapasztaltakról. Ezek a véleménycserék azok, amelyek kiemelten fontosak és évről évre ezért szervezi a Panadditív Kft. a partnertalálkozóját, hogy erre lehetőséget teremtsen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?