Minden igényt kielégítő takarmánybetakarítás- Korszerű SIP gépekkel

Agro Napló
Ma, a kiváló minőségű szálastakarmány betakarítást csak a korszerű gépek teszik lehetővé.
Ilyen gépeket gyárt több mint 50 éve a szlovén SIP mezőgazdasági gépgyár. A SIP világszerte ismert, Magyarországra 2005 óta importáljuk szervezett formában a SIP képviselőjeként.

SIP-SILVERCUT tárcsás kaszák,
SIP DRUMCUT dobos kaszák

Ezek a kaszák a legkorszerűbb, középen felfüggesztett kaszák, kiváló talajkövetéssel, ami alapjában határozza meg a takarmány minőségét. Hátulra és frontra egyaránt szerelhetők, kívánságra gumihengeres és verőujjas szársértőkkel is elláthatók. El vannak látva ütközésbiztonsági rendszerrel, gyors késcsere rendszerrel, talajnyomás a fülkéből hidraulikusan szabályozható.

A SIP-SILVERCUT kaszagerenda csavarozott, a vágótárcsákat különleges kenőanyagban futó fogaskerekek hajtják és rendelkeznek kés gyorscsere rendszerrel.

 

SILVERCUT munkaszélességek: 2,5 m-től 3,7 m-ig. A SILVERCUT kaszakombinációk munkaszélessége 8 vagy 9 m, de van SILVERCUT vontatott kasza is 3 m-es munkaszélességgel.

A SIP-DRUMCUT kaszák szintén nagy teljesítményű dobos kaszák, 4 vágódobbal, dobonként 3 db késsel, középfelfüggesztéssel és kés gyorscsere rendszerrel. A DRUMCUT kaszák is rendelkeznek ütközésbiztonsági rendszerrel. Munkaszélesség: 2,7 m vagy 2,97 m.

 

A DRUMCUT kaszák mellett a SIP továbbra is gyártja a hagyományos, ékszíjhajtású dobos kaszákat 1,35-1,65-1,85 m munkaszélességgel.

SIP OPTICUT tárcsás kaszák

Kaszaszerkezetük azonos a SILVERCUT kaszaszerkezetekkel, de ékszíjhajtásúak, könnyebb konstrukciójúak, melyekre szársértő nem szerelhető. Hátulra és frontra egyaránt szerelhetők. Az OPTICUT frontkaszák könnyű szerkezetű kialakításuk miatt csak kis teljesítményű traktorokkal üzemeltethetők. Kaszagerendájuk csavarozott, vágótárcsák csapokkal biztosítottak, kés gyorscsere rendszerrel rendelkeznek.

Munkaszélességük: 2,2-2,6-3 m. Áraik a SILVERCUT kaszák árainál kedvezőbbek, de teljesítményük közel azonos.

 

Az OPTICUT kaszákból alakították ki a DISC 220 S ALP és a DISC 260 S ALP tárcsás kaszákat. A DISC S ALP kaszák kaszagerendája hegesztett, nincs tárcsabiztosítás, nincs kés gyorscsere rendszer. Ezek a változtatások a DISC S ALP kaszák árait még kedvezőbbé teszik.


 

SIP-SPIDER rotoros rendterítők

Feladatuk a kaszálás után keletkező kaszarendet a gyorsabb száradás érdekében a talajon szétteríteni. Munkaszélesség: 2,3–15 m között.

A kiváló alkotóelemek és a rendkívül robusztus felépítés következtében a SPIDER rendterítők nagyon hosszú élettartamúak. A SPIDER rendterítők minősége elsősorban a tiszta, szennyeződés nélküli rendterítésben, az optimális száradásban, valamint a fű/lucerna gyors újranövekedését elősegítő gyep megóvásában mutatkozik meg.
A SPIDER rögzített ujjtartó karjain különböző hosszúságú dupla rugós újjak vannak. Az újjak a talajjal párhuzamosan dolgoznak, így teljes és egyenletes forgatást biztosítanak.

.

SIP-STAR rotoros rendképzők

Feladatuk a SPIDER rendterítők által szétterített takarmányból rendet képezni a bálázáshoz. Munkaszélességek: az 1 rotoros 3–4,7 m-ig,
a 2 rotoros 6–8,5 m-ig.


A STAR rendképzők előnyei a rendkívül tiszta rendképzés, egyszerű karbantartás és kezelés, valamint a gépek optimális talajkövetése.

  • A STAR 300-350: egy rotoros, könnyűrendképzők, kis traktorokhoz és kis üzemek számára optimálisak.
  • A STAR 360/10 és nagyobb munkaszélességű 1 és 2 rotoros rendképzők moduláris felépítésűek, azaz az ujjtartó karok egyenként kivehetőek anélkül, hogy a kenőanyag a zárt vezérlő pályából kifollyon. A szériaszerű tandem tengely optimális talajkövetést biztosít. A STAR egy rotoros rendképzők mindig egy bal oldalrendet képeznek.

A STAR két rotoros, vontatott rendképző közül:

  • a STAR 600/20 egy bal rendet képez, vagy egy opciós ponyva középre történő felszerelése után egy bal és egy közép rend keletkezik,
  • a STAR 700/22 egy bal rendet képez,
  • a STAR 720/22 egy közép rendet képez, a rendszélesség kézzel állítható,
  • a STAR 850/26 egy közép rendet képez, a rendszélesség hidraulikusan állítható.

  

Mint látható, a SIP zöldtakarmány betakarítógépei mindenki számára nyújtanak elérhető megoldást.

A SIP gépek alkatrészellátását is biztosítjuk.

A SIP továbbá gyárt még szervestrágyaszóró berendezéseket, csőtörő-fosztókat, silóadaptereket.

TALÁLKOZZON VELÜNK a 2015. évi
AGRÁRGÉPSHOW „A” pavilon 108 C standján!

Elérhetőségünk, telephelyünk:

P.Z.S Vállalkozás

5600 Békéscsaba, Péky u. 9.

Tel.: 06-30/955-0948, 06-66/453-640

pzspatkoszs@globonet.hu, pzs@pzs.hu | www.pzs.hu

Patkós Zsigmond

A cikk szerzője: Patkós Zsigmond

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!