„Mutassuk meg az értékeinket!”

Agro Napló
Már-már hagyomány a Bonafarm Mezőgazdaságnál, hogy részt vesznek a Kaposvári Állattenyésztési Napokon. Idén sem volt ez másképp: immár harmadik alkalommal várták az érdeklődőket. A tavalyihoz képest jóval grandiózusabb standon – 500 négyzetméteren. A látványos megjelenést AgrOlimpiai játékokkal tették még érdekesebbé, de nyereményeket is sorsoltak: minden nap malacokat és süldőket. A sertések a stand mellett álló 50 négyzetméteres sátorban vártak új gazdáikra.

Ádám János vezérigazgató (jobbra) vette át a díjat

„Fontosnak tartjuk, hogy nyissunk a szakma felé is, ezért Agrár innováció a Bonafarm mezőgazdaságban témában tartottunk 150 fős konferenciát – magyarázta az Agro Naplónak Wellesz Tibor, a Bonafarm Mezőgazdaság marketing vezetője. Négy előadást hallhatott a nagyérdemű. Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutatóintézet főigazgatója a 10 éves uniós tagságról és annak a magyar agráriumra gyakorolt hatásáról beszélt. Emellett három kiemelt innovációs területet mutattunk be: a csípőteleki tenyészetet, a kocaintegrációt, illetve a hígtrágya kijuttatását és az öntözést.”

Nem csak a szakma mutatott kiemelt érdeklődést a Bonafarm felé, de sok gazda is ellátogatott standjukra. A Kaposvári Egyetem diákjai is érdeklődtek – Wellesz Tibor szerint kiemelten fontos, hogy ezek a fiatalok, a jövő szakemberei lássák, hogy a Bonafarm Mezőgazdaság jelen van az agrárium minden területén. „Ösztöndíj programot is indítottunk, amelyet kifejezetten a fiatalokra, az új generációra hegyeztünk ki. Szeretnénk megmutatni nekik a Bonafarm Mezőgazdaság értékeit.” – mondta el a marketing szakember.

Termelési díjakból sem volt hiány az idén, összesen nyolcat vihetett haza a Bonafarm. „Nagyon büszkék vagyunk, nagydíjjal is jutalmazták a tenyészetünket. Összefoglalva tehát nagyon sikeresnek tartom az idei megjelenésünket Kaposváron.”

A Bonafarm Mezőgazdaság az év utolsó nagy összejövetelét nemrég, szeptemberben tartotta. Nagy sikerrel: több mint 200-an vettek részt az eseményen, ahol szó volt az új fejlesztésekről, az értékesítési eredményekről, tervekről, célokról. „Immár hagyománynak számít nálunk, hogy legyen szó a küzdeni tudásról is ezeken az eseményeken. Ezért minden évben szervezünk egy ilyen témájú beszélgetést is. Idén Gundel Takács Gábor beszélgetett Farkas Bertalannal, Határ a csillagos ég jelmondattal. Azt hiszem, ez nem is igényel magyarázatot...”

Az idei következő találkozóra október végén került sor. Szakmai továbbképzésre hívták a márka legnagyobb képviselőit, mintegy ötven főt. A nagyérdemű legközelebb jövő áprilisban találkozhat a Bonafarmmal, a hódmezővásárhelyi kiállításon.

                                                                                                                                     

www.agronaplo.hu/szemfules_rovat

www.facebook.com/agronaplomagazin

„A törődés a földeken kezdődik”

A Bonafarm – szokásához híven – idén is részt vett a Kaposvári Állattenyésztési napokon. Nem csak hatalmas standdal és kiállítással, de mindenki számára érdekes előadásokkal is várta az érdeklődőket. A Bonafarm tenyészmunkáját nem csak a látogatók, de a szakmai zsűri is elismerte. Igazi díjesővel: összesen nyolc elismerést vihettek haza a cég képviselői.

A Tenyésztési Nagydíj és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének Nagydíja mellett első helyen végeztek Szűzüsző
II. kategóriában, illetve a Második laktációs tehén kategóriában is 1. helyet érdemelt a legszebb tőgy. Ebben a kategóriában a 2. és 3. helyezést is megkapták. Az első laktációs tehén kategóriában 2. helyen végeztek, míg Harmadik vagy nagyobb laktációs tehén kategóriában a  3. és 4. helyet kapták. Szűzüsző I. kategóriában
5. helyen végeztek.

De megkapták a Legeredményesebb tenyészetnek járó díjat és a Reserve Champion-t is. Végül, de nem utolsósorban magukénak tudhatják a Holstein Genetika Kft. különdíját is.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Indul a második Nagy Diák Agrárteszt!

Indul a második Nagy Diák Agrárteszt!

A közhiedelemmel ellentétben már nem puttonyos szőlőszedők és sáros gumicsizmák jelentik a mezőgazdaságot. Az agrárterület is felzárkózott a high-tech...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!