A legnagyobb Axial-Flow (x)

Agro Napló
A Case-IH legújabb rotációs kombájn családja a 7740, 8240 és a 9240 típusjelű Axial-Flow sorozat. A csúcsmodellnek és legnagyobbnak tekinthető 9240-es erőforrása egy 404 kW (550 le) névleges, de Boust-tal maximálisan 466 kW (634 le)teljesítményű FPT dízelmotor.

A 16 liter hengerűrtartalmú motor SCR katalizátor rendszerrel teljesíti az EUR-IV/Tier-4f emissziós normákat. Az AFX cséplőszerkezet alapvetően a korábbi konstrukcióval azonos, csak a dőlését változtatták meg. A rotor fordulatszáma a Power Plus CVT hajtórendszerrel 250-1110 1/min fordulatszám-tartományban fokozatmentesen állítható. A cséplőmű a vezetőfülkéből tisztítható, innen állíthatók a rosták és szabályozható a tisztítóventilátor fordulatszáma is. Mellső hídjára saját fejlesztésű, hidraulikus lengéscsillapítású új gumihevederes járószerkezet is beépíthető, amelynek hevederszélessége 610 vagy 725 milliméter. 

A 12,5 méter széles gabonavágó asztalban a behordócsigát három, a motollát csak kettő helyen csapágyazták. A kombájn magtartályának térfogata 14450 liter, a kihordó csiga áthidalási távolsága pedig 12 méter.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mezőgépész-technikusok versengtek Vépen

Mezőgépész-technikusok versengtek Vépen

Technikai tudás, folyamatos technológiai fejlődés, és generációváltás nélkül nincs jövő a mezőgazdaságban – köszöntötte az Agrárminisztérium miniszter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!