Újjáalakult egy Borklub…

Agro Napló
A pécsi Apáczai Nevelési és ÁMK Művelődési Háza és a „Bacchus Borklub” - közös akarattal - újjászerveződött, amely már feltételezte a megszűnését. A kollektív bölcsesség alapján, a Bacchus Borklub rendezte sorait és új szakmai vezetéssel 2002. Október vége óta végzi áldásos munkáját.
Tevékenységi körében hangsúlyozottan foglalkozik a régi szőlész-borász hagyományok felkarolásával, annak gyakorlatban történő átültetésével. /: Pl. Szőlő- és borszentelés, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján történő oltás, Szt.György napján metszett szőlőhajtás tapasztalatait a „Szőlőjövések” könyvébe történő jegyzésével, melyet pl. 1740-től kéziratosan dokumentálnak a kőszegi Jurisics Miklós múzeumban.:/

Már eddig is eleget tettünk ezen kívánalmaknak, de rendeztünk családi estet december hónapban, februárban farsangi összejövetelt gazdag programmal. Rendszeres szakmai előadások hangzanak el neves szakemberek közremûködésével. Előadások után érzékszervi borbírálatot tartunk kiváló szőlősgazdák termékeinek bemutatásával. Mindez a kulturált borfogyasztást szolgálja.

A Bacchus Borklub saját kiadvánnyal rendelkezik, amely számos szakmai információt nyújt a klubtagok számára. Folyamatosan kiépülő kapcsolataink, számos ponton érinti célkitûzéseinket. Szervezünk jeles borversenyeket, szakmai kiállításokat, hazai- és külföldi borutakat.

Az alapok lerakásával szeretnénk segítséget nyújtani a város déli részén gazdálkodó termelőnek a Borklub újjászervezésével.


Soronkövetkező programjainkról:
- 2003. Március 19-én a XVIII. Kertvárosi borverseny.
27-én Növényvédelmi előadás, utána borbemutató a város legjobb boraiból.
Rendezvényeink - esetenként - nyitottak, bárki résztvehet rajta.
Szervezők: Mûvelődési Ház részéről, Kövesi Mária kult.menedzser
/: Tel. 72/550-601, 550-602 :/
Bacchus Borklub vezetője: Solti László 72/336-680

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!