. Így idén a szőlősgazdák bizton reménykedhetnek jó minőségű termés betakarításában. A bogyók korai zsendülése, a korai szüret, illetve a betakarítás optimális idejének meghatározása fontos szempont a bor minőségében, későbbi kezelhetőségében. Borkultúránk változása elérte, hogy egy-egy fajtajelleget kiemeljen, hozzáadjon az adott bor karakteréhez, így az ember tevőlegesen is szabályozza a folyamatokat.
A Mecsekaljai borvidék tradicionális borkultúrája megköveteli e szellemi tudást a szakmát szerető és tisztelő, szőlőtermesztésben-borászatban jártas, kultúrált borfogyasztó számára. E kollégáknak (is) nyújtunk segítő kezet idén egy éves borászati szaküzletünkkel, amit a Pécsi AGROKER Kft. Pécs, Megyeri u. 64. sz. alatti telephelyén találnak meg.
Fenntartható-e a takarmányozás biztonsága? – a NAK elemzésének 3. része
Jelenleg az állattartók esetén kiemelt kérdés – állítják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakértői a koronavírus-járvány kapcsán készített elemz...