2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Szüret idején

Agro Napló
Az idei év sok tekintetben eltérő időjárása megkülönböztetett figyelmet kíván szőlésztől, borásztól egyaránt. A hosszúra nyúlt téli hideg után jött a tavaszi-nyári csapadékszegény, igen meleg, aszályos időszak, ami néhány szőlőfajtát - fajtától, fekvéstől függően - ugyan megviselt, de összességében más kertészeti kultúrával összehasonlítva viszonylag jól tűrte a megpróbáltatásokat.

. Így idén a szőlősgazdák bizton reménykedhetnek jó minőségű termés betakarításában. A bogyók korai zsendülése, a korai szüret, illetve a betakarítás optimális idejének meghatározása fontos szempont a bor minőségében, későbbi kezelhetőségében. Borkultúránk változása elérte, hogy egy-egy fajtajelleget kiemeljen, hozzáadjon az adott bor karakteréhez, így az ember tevőlegesen is szabályozza a folyamatokat.





A Mecsekaljai borvidék tradicionális borkultúrája megköveteli e szellemi tudást a szakmát szerető és tisztelő, szőlőtermesztésben-borászatban jártas, kultúrált borfogyasztó számára. E kollégáknak (is) nyújtunk segítő kezet idén egy éves borászati szaküzletünkkel, amit a Pécsi AGROKER Kft. Pécs, Megyeri u. 64. sz. alatti telephelyén találnak meg.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!