Vessen Sonkát,
arasson pármai utat!

Agro Napló
Véget ért a Dow Seeds által rendezett nyereményjáték, melynek során 30 zsák DA Sonka vetőmag megvásárlásával lehetőség nyílt egy-egy eredeti pármai sonka megszerzésére, belföldi wellness hétvégére vagy a szerencsés akár a fődíjat, egy 2 főre szóló pármai utazást is nyerhetett. 

Amellett, hogy a DA Sonka kukorica – kiváló kelési erélye, szárszilárdsága és szárazságtűrése miatt – már önmagában is egy jó választás, az értékes nyeremények még izgalmasabbá tették a DA Sonkát vásárló gazdák mindennapjait.
Endes Péter, a Dow Seeds közép-európai értékesítési vezetője és Sándor József, területi képviselő személyesen adták át a nyereményeket.

A két főre szóló pármai utazást Kustra Nándor nyerte, aki a Fertődi Zöld Mező Mezőgazdasági Szövetség elnökeként, Fertőd határában 500 hektáron gazdálkodik. Területük legnagyobb részén kukoricát és búzát ter-
mesztenek, de ezeken kívül repcével, lucernával és zöldtakarmánnyal is foglalkoznak. Nándor a tavalyi évben a Dow Seeds egy másik kiváló hibridjével, az MT 261-gyel ismerkedett meg és annak remek eredményei után döntött a DA Sonka mellett.


Balra Kustra Nándor, jobbra Endes Péter

A belföldi wellness hétvégét Lex Ernő, a
Széchenyi István Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke nyerte. Több kisebb parcellán, 400 hektáron gazdálkodnak, vetésterületük zöme búza (100 hektár), 30–30 hektáron pedig kukoricát, repcét és rozst termesztenek. Vetésforgójukban szerepel még napraforgó, szója és zab is, de a kalászosok mellett 55 hektáron szőlőtermesztéssel is foglalkoznak. A Dow Seeds vetőmagjait 2011 óta használják, eleinte az MT 261-et, majd a tavalyi szezonban már a DA Sonkát is kipróbálták, mely nehéz időjárási körülmények között is 8,5 t/ha terméshozamot produkált, így az idei évben már teljes területen Sonkát vetettek.


Sándor József, Lex Ernő és Endes Péter

A Dow Seeds célja, hogy a Magyarországon történő nemesítéssel az itteni klímához, adottságokhoz legjobban illeszkedő hibrideket biztosítsa a hazai termelőknek és még több partneréhez juttassa el kiváló minőségű vetőmagjait.
A legjobbat adjuk magunkból! 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vigyünk egy kis pluszt a termesztésbe!

Vigyünk egy kis pluszt a termesztésbe!

Ebben a cikkben a fajta kiválasztásának fontosságára szeretném felhívni a figyelmet. Már az elején ki is emelnék két lényeges dolgot: fajtát mindig a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!