Értékes takarmány mikrobiológiai csúcstechnológiával

Agro Napló
A saját termesztésû takarmányok használata döntõ jelentõségû a szarvasmarhatartás nyereségessége szempontjából. Az angol Agriprep cég olyan mikrobiológiai és enzim alapú silókészítõ oltóanyagok gyártására szakosodott, amelyek lehetõvé teszik az állattartók számára, hogy minél többféle növénybõl elõállított, értékes takarmányt készíthessenek.



 

 

A BactoFil talaj-mikrobiológiai termékcsalád forgalmazásában több, mint 1 millió hektáros felhasználási tapasztalattal rendelkező AGRO.bio Hungary Kft. az Agriprep Ltd. termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. 

A takarmánynövény vetése előtt a talajba juttatott BactoFil, egészséges, magas beltartalmi- és táplálék-értékû takarmány alapanyag termesztését segíti elő.

Az Agriprep kiváló szilázskészítő oltóanyagaival elérhető az alapanyagokban lévő tápérték legteljesebb kihasználása. Az egészséges, értékes tápanyagokat tartalmazó takarmány döntő mértékben járul hozzá a kiváló genetikai adottságokkal rendelkező szarvasmarhák optimális tejhozamához és húsgyarapodásához.

 


Az Agriprep oltóanyagok a hemicellulóz bontásával javítják

a takarmány emészthetőségét

 

 

Kukorica

A kukorica tömegtakarmányt károsíthatja az aerobikus instabilitás, ezért a kiváló takarmány előállításához mindenképpen szükség van egy megfelelő biológiai oltóanyagra, amely maximalizálja a takarmány értékét.

Az Agriprep két kiváló oltóanyagot gyárt a kukorica tömegtakarmány előállításához.

Cool-IT Kukorica

Ez egy különleges biológiai silókészítő oltóanyag, 28%-nál nagyobb szárazanyag-tartalmú kukoricához.

A készítmény mikroorganizmusok és enzimek keveréke, amely 25–40% szárazanyag-tartalom között hatékony. Meggátolja az élesztők és a penészek fejlődését, javítja az aerobikus stabilitást, csökkenti a melegedést, javítja az emészthetőséget az állat számára.

COMPETE Kukorica

Ez az oltóanyag akkor ajánlott, ha az ár nagy szerepet játszik. Javítja az aerobikus stabilitást és meggátolja az élesztők és a penészek fejlődését.

 

Fûfélék

Mint a takarmányok egyik fő alkotóeleme, a fûfélék alkotják a gerincét a saját készítésû takarmánykészítési rendszereknek. Azonban a klíma kiszámíthatatlansága több nehéz kihívást jelent mind a fûfélék termesztése mind a tömegtakarmány készítésének a folyamatában.

Az AGRIPREP három adalékanyagot kínál a fûféle takarmányok készítéséhez.

Ferm-IT

Ez a termék az Agriprep termékpalettájának a zászlóshajója, amely az alacsony (30% alatti) szárazanyag-tartalmú fûfélék silózásánál használható. Háromféle baktériumot és egy enzimkeveréket tartalmaz, amely a következő előnyöket nyújtja:

- nagyon gyors pH-csökkenést eredményez,

- megőrzi a tápanyagokat,

- megakadályozza a komposztálódást,

- meggátolja a másodlagos fermentációt,

- lökésszerû rostlebomlás,

- megnöveli az állat számára az emészthetőséget.

Cool-IT Fûfélékhez

Ez egy valódi prémium minőségû Agriprep oltóanyag a magasabb szárazanyag-tartalmú (30% feletti) fûfélékhez. Olyan különleges baktériumokat és enzimeket tartalmaz, amelyek:

- megelőzik az élesztők és a penészek szaporodását,

- meggátolják a takarmány bemelegedését,

- javítják a légstabilitást,

- elkezdik a rostok bontását,

- javítják a rostok emészthetőségét.

 

 


 

Teljes körû mikrobiológiai takarmánykoncepció az AGRO.bio Hungary Kft. által forgalmazott termékekkel

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!