LAW gabonaszárítók franciaországból!

Agro Napló
Európa legnagyobb gabonatermelõ országa Franciaország. Súlya nemcsak a mezõgazdasági termények piacán meghatározó, de a hazai termelõket kiszolgáló mezõgép ipar is rendkívül fejlett.
Magyarország csak az utóbbi időben figyelt fel ezekre a kiváló mezőgép gyártmányokra. (Elegendő a KUHN, a Gregoir Besson, a Berthoud sikereire gondolni.) A hazai piacon reméljük hasonlóan népszerûek lesznek majd az LAW gabonaszárítók, amelyek ugyancsak a francia ipar csúcsminőségét képviselik. A mintegy 60 éves gyárból, a világ minden tájára kerülnek LAW szárítók 1,5 t/ó kapacitástól akár 100 tonna/óra kapacitásig, s igen kíméletes szárítási technológiájuknak köszönhetően vásárlója a világ legnagyobb gabona felvásárló-kereskedő cége a Cargil is.



Örömmel tájékoztatjuk az olvasókat, hogy az LAW szárítók mintapéldányai már felépültek és épülnek, s immár munka közben is meggyőződhetnek arról a magyar gazdák, hogy az LAW szárítók milyen előnyöket nyújtanak felhasználóiknak.



Az LAW szárítók, robosztus felépítésüknek, modul-rendszerüknek köszönhetően gyorsan és könnyen szerelhetőek, bővíthetőek és egyszerûen karbantarthatóak. A szárító modulok elektroforézises eljárással diffundált, horganyzott lemezből készülnek. A légkamrák a horganyzás mellett ráégetett porfestéssel is kezeltek, amely a tartósság mellett különlegesen esztétikus külsőt is kölcsönöz az LAW szárítótornyoknak. A melegoldali légkamrák természetesen valamennyi típusnál hőszigeteltek.



LAW a tornyokba változó méretû, speciális légcsatorna lemezeket épít be a jobb magkeveredés és az egyenletesebb légátvezetés, s vele a lehető legkíméletesebb terményszárítás érdekében. Ez a megoldás a legkisebb 1,5-5 t/h-s FC és a nagyobb 7,5-25 t/h-s SBC tornyoknál is széria tartozék, de az egyedülállóan különleges, kétlépcsős szárításra alkalmas 50-70 t/h-s SATIG tornyokat is jellemzi .



LAW a kíméletes ürítés érdekében az ürítő egység magcsatornái alatt szabadon lengő billenő vályúkat alkalmaz, amelyek sohasem okoznak mechanikai sérülést, törést a meleg állapotból éppen visszahûtött, feszültség alatt lévő szárított magnak.



Különleges, elsőként LAW által alkalmazott a szárítók légtechnikája is. LAW külső meghajtású, axiál vagy radiál szívóventillátorokat alkalmaz, mellékáramú vezérléssel és rászerelt, ürítéskor a por kiszívását megakadályozó zsaluzattal. Lakott területekhez közeli beépítés esetén LAW por-és hangszûrős kivitelû szárítói adnak megnyugtató megoldást.



LAW-E szárítók különlegessége a szabadalmazott hő visszavezetési rendszer:



A hő visszanyerés, a felmelegedett hûtőlevegőt és a szárítózóna alján található alacsony páratartalmú szekundér levegőt hasznosítja. Más szárítókon ez a levegőáram közvetlenül a kazántérbe kerül vissza. Csupán az LAW szárítók rendelkeznek olyan lehetőséggel, hogy ezt a levegőt részben, vagy egészben a kazán megkerülésével vezessék vissza az alsó szárító zónába. Eredménye extra energia megtakarítás, plussz egy olyan kíméletes szárítás és visszahûtés megvalósításának a lehetősége, amely az erre érzékeny, ( vetőmag előállításra-, takarmányozásra-, ill. élelmiszeripari felhasználásra szánt) magoknál jó eltarthatóságot és a beltartalmi értékek még teljesebb megőrzését teszi lehetővé.



LAW hő visszakeringető rendszere ugyanakkor lezárható a tûzveszélyesebb olajos magvak szárításakor, minimalizálva ezzel a szárítótüzek kockázatát ! Vannak olyan szárítók, amelyek állandó hő visszavezetéssel rendelkeznek (szûrés nélkül), s ezzel bevezethetik a kazántérbe az üres napraforgóhéjakat és más gyúlékony szennyezőket, fokozva ezzel a tûzveszélyt napraforgó szárítás esetén.



LAW fûtőrendszere jól illesztett, mivel szárítóihoz maga gyártja a megbízható üzemû-, nyomásvezérlésû-, szennyeződésekre kevéssé érzékeny szőnyegégőket is.



Egyedülálló érintőképernyős folyamatvezérlés Magyar nyelvû szoftverrel !



A teljesen automatizált, számítógépes vezérlést a kijelző képernyőn levő szimbólumok és feliratok megérintésével lehet szabályozni, illetve beállítani.

  • Különlegesen kíméletesen kell szárítania egy élelmiszergyárnak és dokumentálnia kell a maghőmérséklet alakulását ? Itt nyomtatásban rendelkezésére állnak ezek az adatok !?
  • Kíváncsi rá hogyan dolgozott a gépkezelő - és a szárító - az elmúlt éjjel ?
  • Mennyit ürített és milyen maghőmérséklettel a szárító az elmúlt 24 órában ?
  • Volt-e leállás és milyen okból az elmúlt szezonban ?
  • Milyen volt a szárítólevegő hőfoka tegnap ?




Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömegét képes megválaszolni ez a rendkívül fejlett LAW folyamatvezérlő automatika, amely természetesen tudományát nem csupán ellenőrzésre tudja használni, de képes megvalósítani szándékainkat, parancsainkat is a szárítás folyamán.



LAW szárítói a kiemelt pontokon túl számtalan olyan egyedi, ötletes mûszaki megoldást is tartalmaznak, amelyek az egyszerû és biztonságos üzemeltetést és a hosszútávú, problémamentes alkalmazást szolgálják. Szériatartozék pl. egy 18/36 ponton érzékelő túlmelegedés jelző rendszer a még biztonságosabb üzemeléshez.



Ezekkel a szerelvényekkel az LAW szárító felhasználóbarát, kíméletes a magokhoz, a környezethez, valamint energia-takarékos, precízen szabályozható és automatizálható



Az LAW szárítók nem csupán az üzemeltetésben mutatnak előnyöket !



Molnár Kft, a beruházás megvalósításához a témában jártas sokrétû tapasztalattal rendelkező szakemberekkel, számítógéppel készített tervekkel, valamint pályázat készítő szakemberekkel áll Tisztelt Vásárlói rendelkezésére.



Legyen Ön is részese annak az innovációnak, amelyet LAW a gabonaszárítás, a Molnár Kft. pedig a telepi beruházások területén képvisel a hazai piacon.



Molnár Kft. 2890 Tata, Hamari D. u. 13/C Tel./Fax: 34-480 104; 589 519



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?