A RAIFFEISEN AGRÁRHÁZ KFT - A biztos háttér egész éven át

Agro Napló
Aki nem halad az lemarad - tatja a mondás. Soha nem volt ez aktuálisabb, mint most az Európai Uniós csatlakozások elõtt, amikor a gazdaságosság elképzelhetetlen modern technológia és technika nélkül. A Raiffeisen Agrárház Kft felkészülve mutatja be a budapesti „Agro+Mashexpon” a legnevesebb nemzetközi mezõgépgyártók termékeit. A gépkínálat a szántóföldi talajmûvelés gépei mellett kedvezõ finanszírozási lehetõségeket kínál régi és új partnereinek.
2004-as újdonságok a Raiffeisen Agrárháztól :



A legújabb MF 7400 traktorsorozata



A hajtástechnika és végsebesség vonatkozásában a Massey Ferguson teljes mértékben kiegészítette palettáját. A siker titka már jól ismert Perkins és Sisu dízelmotorok és fokozatmentes hajtómûvek kombinációjában és kibővített menetstratégiájában rejlik. A traktorokba 6 hengeres elektronikusan vezérelt hajtóanyagellátó rendszerrel (EEM) felszerelt motorok vannak (120-185 LE), amelyek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak (TierII) is megfelelnek, kevesebb hajtóanyagot fogyasztanak és minimális zajszinttel rendelkeznek. Az elektronikus vezérlés révén a motor (PowerBoost) terheléseknél plusz 10 LE teljesítményt nyújt.



A Massey Ferguson a világon először alkalmazta ebben a sorozatában a két fokozatú fülkerugózást, amely lengésviszonyoktól függően (pl. közúton, szántóföldön) a vezetőfülkéből állítható.



Ezek az ismertetett mûszaki újdonságok mind az MF sokoldalúságát, magas mûszaki színvonalát kívánják érzékeltetni. A Massey Ferguson fontosnak tartja, hogy a vevő saját igényei és elvárásai alapján választhasson teljesítmény- felszereltség és komfort alapján. Hiszen a jól kiszámítható gazdasági előnyök a gépberuházás rövid távú megtérülését szolgálják.



Az új MF 6400 traktorsorozat



A sikeres 6200-as sorozat továbbfejlesztett változataival és hiányzó teljesítménytartomány lefedésével a Massey Ferguson a 6 hengeres modelljeit teljes mértében kiváltotta. A 90-185 LE közötti teljesítménnyel rendelkező 6400-as és 8200Xtra típusok közül a vásárlók aszerint választhatnak, hogy mekkora géptömegre, vonóerőre, hidraulikus emelőerőre, valamint milyen hajtómûmegoldásra van szükségük. A vevői igényekhez maximálisan igazodóan, különféle felszereltségû csomagokkal áll rendelkezésre, úgy mint „szántóföldi”, „komfort” és „profi csomag. A 32/32 fokozatú DynashiftPlus „Eco” hajtómûnek köszönhetően a legnagyobb sebesség már 1880 ford/min-nél elérhető, így főleg a szállítási feladatoknál jelentősen csökken az üzemagyag felhasználás. Az MF traktor gazdaságosságát a karbantartási intervallum 400 üzemórával való növelése és az alap gyári garancia 1500 üzemórára való meghosszabbítása tovább javítja.



PÖTTINGERREL BŐVÛLT TERMÉKPALETTA



A Raiffeisen Agrárház Kft ez év elejétől hivatalosan is a Pöttinger termékek importőre lett, így programjában már a szántóföldi talajmûvelés teljes termékpalettáját tudja nyújtani partnereinek.



Az ausztriai Pöttinger mezőgépgyár az egyik legnagyobb ütemben fejlődő mezőgépgyártó Európában. Saját fejlesztéseit a felhasználók és a szakemberek ötletei révén sikeresen valósítja meg. Ennek eredményeképpen 2003 novemberében Grieskirchenben átadták a 3500 m2-es fejlesztő és kíséreli központot.



(kép: Pöttinger ……….)



Pöttinger már rendelkezik magyarországi tapasztalatokkal, hiszen évről-évre egyre növeli eladásait. Ezen túl már a Raiffeisen Agrárház Kft kompetens szakembergárdája is készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére és egyénekre szabott finanszírozási megoldásokat nyújt a beruházásokhoz.



A Pöttinger a szálastakarmány betakarítás és talajmûvelés specialistája, amely kiforrott programot kínál kaszákból, rendterítőkből, rendsodrókból, silózókocsikból, bálázókból és bálacsomagolókból, valamint ekék, grubberek és szemenkénti vetőgépek teszik teljessé a termékspektrumot.



HORSCH vetőgépek a legaszályosabb területeken is bizonyítottak.



A minimális talajmûvelési technikával a munkaidő szükséglet és az üzemanyag felhasználás - összehasonlítva a hagyományos talajmûvelési móddal - lényegesen csökkenthető. A HORSCH mottója: A talajmunkát olyan sekélyen kell végezni amennyire csak lehetséges, mélylazítást csak szükség esetén alkalmazzunk.



Több figyelmet fordítva a talaj természetes tulajdonságaira, a klimatikus viszonyokra és a talajmûvelés minőségére. Sajnos a mûvelő eszközökkel mechanikai úton több menettel kialakított talajszerkezet (szemre tetszetős módon) azonban nem időtálló, az első eső hatására eliszapolódik, majd kicserepesedik. A mélyszántás és a szokásos tárcsázás révén eljutottunk odáig, hogy a talaj elveszítette morzsalékosságát, tömörödött talaj pedig alkalmatlan a szélsőséges éghajlati viszonyok enyhítésére. Ma már számadatokkal is igazoljuk, hogy a minimális talajmûvelés igen is járható út a hektáronkénti termésátlagok növelésére.



Ehhez kínál a HORSCH mindenekelőtt vontatott, passzív szerszámokkal felszerelt mûvelő eszközöket és vetéstechnikát, energiatakarékos és környezetmegóvó filozófiát. A költségoptimalizált technikai koncepció legfőbb ismertetőjegyei a nagy munkasebesség, az alacsony fajlagos erőigény (munkaszélesség méterére vetítve) és a magas munkaminőség. A legfiatalabb példa erre a vetés közbeni precíziós mûtrágyázás. Speciális megoldással a szemenkénti vetés folyamán, a folyékony mûtrágya talajban injektálásával a legoptimálisabb feltételek állnak rendelkezésre a csírázáshoz. Nagyüzemi kísérletek bizonyították, hogy az ilyen vetési eljárással kifejlődött növények kifejezetten ellenállóbbak az aszályos területeken.



A HORSCH Airseeder univerzális vetőgép kiválóan alkalmas széles sávos és ikersoros munkavégzési módra is, ezen kívül kombinálva különféle csoroszlyákkal egy munkamenetben, precíz mélységtartással nagy terület teljesítmény érhető el.



Zunhammer a profi hígtrágyakijuttató



A Zunhamme név jól csengő név a hígtrágyakijuttató gépforgalmazók között. A németországi Traunreut székhelyû cég már több mint 40 éves tapasztalattal segíti a gazdálkodókat. Jelentősségét annak köszönheti, hogy mûanyagtartályos szállító és kijuttató gépeket készít. Ezek a gépek az azonos ûrtartalmú acéltarályos kijuttatókkal összehasonlítva jóval könnyebbek, korróziómentesek, és nem kell nyomásállónak lenniük. A speciális tartálykialakításuk révén kicsi a trágyakirakódás veszélye, alacsony a gép súlypontja, és kicsi a talajra gyakorolt nyomása, mert a formából adódóan normál (2,5m) szélesség mellet, széles gumizást alkalmaznak. Szállítójármûre ráépíthető, egytengelyes, tandem (kéttengelyes) és triden (háromtengelyes) tartálykocsikat készítenek 27 cbm-ig. A felszívást HiFlo szivattyúval történik, ami egyenletesen szállítja a különböző sûrûségû anyagot.



Kijuttatóegységekben is nagy a választék:

  • Csúszócsöves-kijuttató (9-24 m szélességig),
  • Kultivátoros kijuttató,
  • Tárcsás kijuttató,
  • Ütközőlapos szórófejes kijuttató
  • Csúszótalpas kijuttató


A Raiffeisen Agrárház Kft azt vallja, hogy ma már nem elég az, hogy jó termékeket kínáljon. A gazdaságosság, a biztonságos mûködés és a szerviz az ami döntően meghatározza a beruházásokat. Erre épít továbbiakban a vállalat azzal, hogy szakmai hátteret, az általa forgalmazott gépekre szervizszolgáltatást és eredeti gyári alkatrészellátást biztosít magas színvonalon.



Egyedi igényeket és finanszírozási konstrukciókat nyújt valamennyi partnere számára, hogy mindenki megtalálja a számára szükséges és legmegfelelőbb kivitelû és árfekvésû gépet.



Raiffeisen Agrárház, Technika üzletága



8000 Székesfehérvár, Takarodó út 2. Tel: 22/ 312-047, 327-010 Fax: 22/ 310-422



8800 Nagykanizsa/Sormás, Tel: 30/ 4917-298



7100 Szekszárd, Páskum u. 2. Tel: 74/ 418-811 Fax: 74/ 416-628



9141 Ikrény-Lesvár, Pf. 3. Tel: 96/741-054 Fax: 96/ 741-062



Székesfehérvár, 2004. Január.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Készülünk a rotációs NoTillre

Készülünk a rotációs NoTillre

A talajkímélő talajművelést nevezhetjük víztakarékos talajművelésnek is. A minimális ill. mulcsos talajművelés és a rotációs NoTill között nagyon kis...

Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

Módosult az erdősítési pályázat

Módosult az erdősítési pályázat

2019. március 21-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása” elnevezésű felh...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?