2024. április 28. vasárnap Valéria

Mi garantáljuk az Ön csatlakozási hitelét

Agro Napló
Tisztelt Gazdálkodó! Ön, mint agrárvállalkozó pontosan tudja, hogy mit jelent a tõkehiány. Bizonyára volt már olyan helyzetben, amikor a gazdasági ésszerûség azt kívánta volna, hogy fejlessze tevékenységét, de a rendelkezésére álló pénze ehhez kevés volt. Azt is pontosan látta, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozáskor legnagyobb versenyhátrányt a hazai gazdálkodóknál, így Önnél is a termelés technikai, technológiai lemaradása okozza. Ezt a hátrányt igyekszik csökkenteni a közelmúltban meghirdetett Agrár Csatlakozási Hitelprogram, amelynek keretében 100 milliárd forint kedvezményes hitelhez juthatnak a magyar gazdák, agrárvállalkozók, szövetkezetek és integrátorok.

Előnyös helyzetet teremt önnek, hogy a hitel kamata igen kedvező, árfolyamtól és bankoktól függően 6 % körül alakul. Másik nagy előny: a kormány lehetőséget biztosított arra, hogy a nagy garancia-szervezetek készfizető kezességet vállaljanak a hitelekre. Így az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítványt is kijelölte e szolgáltatás ellátására.



Üzletszabályzatunk értelmében alapítványunk kockázatvállalása kiterjed a hitel tőke összegére és az évenként esedékes induló, illetve éves ügylet kamataira. Egy-egy vállalkozás esetében a garantálható hitel felső határa nem haladhatja meg a 300 millió, integrátorok esetében a 750 millió forintot.



A mezőgazdasági szövetkezetek hiteléhez az alapítvány akkor nyújt garanciát, ha a devizabelföldi természetes személyek többségi irányítást biztosító befolyással (szavazattal) rendelkeznek.



Szabályainkhoz tartozik, hogy a garanciavállalás mértéke a hitel összegétől függően 50%-tól 80%-ig terjed. Ha például Ön kisebb hitelt vesz fel, akkor az alapítvány a hitel 80%-áig vállal kezességet, míg a legnagyobb hitelek esetében csak a hitelösszeg 50%-áig. Természetesen a hitelgarancia díjának mértéke is ugyanígy, a garantált hitel összegétől függően 1% és 1,5% között változik.



Figyelmébe ajánljuk, hogy az alapítvány nem végez önálló hitelbírálatot. Elfogadja a bank bírálatát. Ezért Önnek a banknál kell jeleznie, ha igénybe kívánja venni a szolgáltatásunkat. Az ügyintézés a bank dolga, az alapítvány gyorsan, egy hét alatt megteszi a szükséges intézkedéseket, s Ön már garanciával kapja a hitelt.



Természetesen csak a velünk kapcsolatban álló bankoknál felvett hitelekre tudunk garanciát adni. Ezek a bankok a következők:

Budapest Bank Rt.

CIB Közép-európai Bank Rt.

Erste Bank Rt.

ING Bank Rt.

Kereskedelmi és Hitelbank Rt.

Konzumbank Kereskedelmi Bank Rt.

Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.

Magyar Fejlesztési Bank Rt.

Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt.

Postabank Rt.

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt.

A takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó 121 takarékszövetkezet.



Független takarékszövetkezetek:

Alsónémedi és Vidéke Takarékszövetkezet

Dunakanyar Takarékszövetkezet

Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet

Siklós és Vidéke Takarékszövetkezet

Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet

Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet

Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet

Tiszaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet

Ha kérdése van, a következő lehetőségei vannak az elérésünkre:

Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány

1054 Budapest, Kálmán Imre u. 20.

Postacím: 1392 Budapest, 62 Pf.: 289.

E-mail: office@avhga.hu

Internet: www.avhga.hu

Telefon: (1) 474-5070

Fax: (1) 474-5075

Zöld szám: (80) 203-760

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

A hétvégén hullott eső valamelyest enyhített a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozók gondjain. A búzán és a repcén ez a csapadék ez már kevésbé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!