2024. május 3. péntek Tímea, Irma

A táblatörzskönyv nyilvántartási rendszere az EU-ban is alapkövetelmény!

Agro Napló
Ma magyarországon az Európai Unióhoz történõ csatlakozás és a fokozódó minõségbiztosítási követelmények hatására egyre fontosabbá válik a mezõgazdasági eszközök és a technológiai anyagok felhasználásának pontos idõbeli és térbeli nyomonkövetése. A gazdák számára kiváló és elérhetõ árfekvésû szolgáltatást nyújt a Pacsirta Táblatörzskönyv az Agro Consult cégcsoport forgalmazásában.

A földtörvény 68. § (1) kimondja: „A földhasználó tartozik megőrizni minden, a talaj védelmével kapcsolatos beavatkozás és tevékenység dokumentációját, továbbá köteles külön jogszabály szerint táblatörzskönyvet vezetni.” Ma, amikor a költség-hatékony földmûvelés létkérdésnek minősül az egyetlen lehetőségünk ennek követésére a statisztikai analitikus táblatörzskönyv. Saját érdekünk, hogy területenként megtudjuk vizsgálni talajmûvelésünk, vetésszerkezetünk és a vetett fajták közötti összefüggéseket. E mellett ugyanakkor az EU a normatív támogatások igénybevételéhez is előírja, kötelezi a termelőket erre.

Az EU csatlakozás előtti és utáni felkészülés jegyében szeretnénk megismertetni önökkel a Pacsirta Táblatörzskönyvet. Milyen szolgáltatást nyújt a Pacsirta?

    • Helyrajzi szám, terület, AK nyilvántartás
    • Talajmûvelés, növényvédelem, trágyázás nyilvántartása
    • Vetés, betakarítás naplózása
    • Munkaidők, gépfelhasználások rögzítése
    • Mûvelési és trágyázási terv készítése
    • Költségek alakulásának figyelemmel kísérése
    • Permetezési napló vezetése, tápanyagmérleg
    • Ráfordítás-hozam, költség-haszon elemzések
    • Támogatási kérelmek, munkalapok nyomtatása
    • Raktárkészlet nyilvántartás
    • Üzemvezetési és növénytermesztési információk
    • Felhasználóbarát, egyszerû felület
  • Egyedi igények rugalmas kielégítése.

Egy szoftverben megtalálja azt, amire szüksége van. A termék mellett természetesen teljes körû szolgáltatásunk részeként helyszíni beüzemelést, akár komplett számítógépes rendszert (hardver+szoftver) kiegészítőkkel is kínálunk. .

Cégünk második legjelentősebb profilja a termelő egységek ISO és HACCP tanúsításának előkészítése az alapoktól a tanúsításig. A táblatörzskönyv mellett a minőségirányítási rendszerek kialakítása is egyre nagyobb jelentőséggel bír, hiszen minden vevő számára egyre fontosabb lesz, hogy a termékek mindig egyenletesen jó minőségben és ellenőrizhető termelés mellett jelenjenek meg a piacon akár kertészeti, akár állattartó, akár szántóföldi előállítású legyen az. Mindemellett felértékelődik a biztonságos élelmiszerek előállításának igénye is, mely megvalósulásának alapja a jól mûködő HACCP rendszer.

A harmadik profilunk a forgalmazó független hitel és lízing ügyintézés a mezőgazdaság sajátosságaihoz igazított rugalmas fizetési konstrukciókkal. Akár évi 6%-os kamatra is! Keressen bennünket bizalommal. Hívjon segítünk!!

Tel: 06 20/ 9 214-088, 06 20/5 459-928

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Halálos üveghomlokzat

Halálos üveghomlokzat

Egyetlen éjszaka alatt majdnem ezer madár zúzta magát halálra egy konferenciaközpont üveg homlokzatán.

AM: Fejlődésben a hazai baromfiágazat

AM: Fejlődésben a hazai baromfiágazat

A legkorszerűbb technológiával felszerelt, automatizált telepek létrehozása jelenti a hazai baromfiágazat alapanyagtermelésének legfontosabb fejlődési...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!