Újabb taggal bõvült az Axiál család

Agro Napló
2004. június 16-a. Újabb fontos dátum ez a bajai székhelyû Axiál Kft. történetében, hiszen ezen a napon írta alá Budapesten az együttmûködési szerzõdést Mr. M. S. Yahng, a Hyundai cég európai igazgatója, és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonosa a sajtó képviselõi elõtt. A megállapodás értelmében az Axiál e naptól kezdõdõen a Hyundai építõipari gépeinek magyarországi forgalmazója.

A sajtó-tájékoztatón elhangzott, hogy a dél-koreai cégről jó tudni, hogy az 1946-os alapítása óta a világ egyik jelentős vállatává nőtte ki magát, hiszen a sokak által ismert személyautók előállításán kívül gyártanak hajókat, korszerû ipari technológiákat  (pl. vegyi üzemk, olajfinomítók, olajfúrótornyok), motorokat (az ő fejlesztésük a világ legnagyobb motorja: 93 360 LE), építőipari gépeket.

Építőipari gépeket jelenleg 71 országban 401 értékesítőn keresztül forgalmaz-nak. Európában a központ Belgiumban található, a 2003-as árbevétel 91 millió euro volt.

 

Harsányi Zsolt elmondta, hogy az Axiál Kft. olyan Hyundai lánctalpas és gumikerekes kotrógépeket (forgórakodó-      kat) homlokrakodó-kat, mini kotrókat, kompakt rakodókat és targoncákat forgalmaz, melyeket a kiemelkedő minőség, egyedülálló gyorsaság, megbízhatóság és közepes szintû ár jellemez.

Nagyon fontos, hogy ezekre a gépekre 2 év jótállást biztosítanak. Az Axiál biztosítja a gépek szervizhátterét is. Érdemes tudni, hogy az alkatrész- utánpótlás maximálisan megoldott, hiszen a geeli központban 95%-os az alkatrészek rendelkezésre állása, tehát a szükségleteket nagyon gyorsan ki tudják elégíteni.

Újságírói kérdésre válaszolva Harsányi Zsolt elmondta, hogy kínálatukban szerepelnek olyan gépek, elsősorban a gumikerekes kotrógépek, és a kompakt rakodók között, melyek a mezőgazdasági géppiacon is komoly érdeklődésre tarthatnak számot.

Mr. M. S. Yahng elmondta, meggyőződése szerint most nem csak egy szerződést írt alá, hanem házasságot kötött a Hyundai és az Axiál, mely reményeik szerint termékeny, mindkét fél számára gyümölcsöző együttmûködést fog jelenteni.

Ehhez kívánunk szerkesztőségünk nevében is sok sikert!

A cikk szerzője: P. J.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?