Szállítson Fliegl-pótkocsival, illetve letoló-kocsival!

Agro Napló
A Fliegl három oldalra billentõ pótkocsi népszerûségét bizonyítja: évek óta piacvezetõ szerepet tölt be Magyarországon. A kínálat teljes: 2–24 t össz. tömeg.

Számos opció segíti a pótkocsik használhatóságát. Ahol a tökéletes tömítés, az egyszerû kezelhetőség és a strapabírás fontos szempont, ott jó választás a teknős pótkocsi. (8–29 t össz. tömeg). A Magyarországon legkedveltebb kéttengelyes 11–18 t össz. tömegû változatok mellett egyre népszerûbbek a Fliegl letoló-pótkocsijai. Nem véletlenül! A legtöbb feladatot jobban megoldja, mint hagyományos vetélytársai. A relatív magasabb vételárért cserébe, ezek a kocsik többet nyújtanak. Ha figyelembe vesszük hatalmas raktérfogatát, (23–45 m3 típustól függően) fajlagosan máris a letoló-kocsi az olcsóbb! Silózáskor ez ugye nem mindegy? Hiszen a traktor kb. ugyanannyit fogyaszt ha 50 q siló van egy régi, „kiskerekû” pótkocsiban, mint ha 100 vagy akár 240 q van egy nagyteljesítményû széles kerékkel felszerelt Fliegl letolós-kocsiban. Az sem mellékes, hogy a siló kombájn mennyit áll, mert nincs elég szállító kapacitás. Csak a silószállításra azonban még nem érné meg egy ekkora beruházás. Ám a letoló-kocsi ennél többet tud. Tökéletesen alkalmas gabona szállítására is! Alacsony épületben is letolja rakományát, nincs borulásveszély (gondoljunk cukorrépa betakarításra). A tandem, ill. tridem futómûve miatt a traktorra „támaszkodik” növelve annak vonóerejét. Ha még mindez nem lenne elég szerves-trágyaszóró adapterrel is felszerelhető! Egy újabb feladat megoldása, ugyanazzal a kocsival! A nagyobb típusok, szériában csere-felépítményes alvázzal készülnek, tehát felhasználási köre tovább bővül. Pl. tartály vagy bálaszállító felépítménnyel is rendelhető. Természetesen, gabonaátrakó hátfal is rendelhető hozzá, amivel a kombájnok teljesítménye növelhető a „leközelítés” által.

Összefoglalva: a mezőgazdaságban a szállítási feladatokat hatékonyan és költségtakarékosan, csak abban az esetben tudjuk elvégezni, ha a vontató mögött korszerû, nagy teljesítményû pótkocsi van! Ennek hiányában, pl. a betakarítógép teljesítménye nem használható ki teljesen.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!