Gazdára talált az 1000. MTZ traktor

Agro Napló
Rövid elõzetesként el kell mondani, hogy a Minszki Traktorgyár 2004-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. Traktorai kiállták az idõ próbáját és ma már a világ számos országában ismertek.

Az MTZ traktorok a termelők közkedvelt márkatípusa maradt, nem szenvedett csorbát a hozzáfûzött bizalom, a megváltozott agrárgazdasági körülmények ellenére sem. Hazánkban 1958 óta járják a földeket és 1995 óta létezik a Minszki Traktorgyár magyarországi kizárólagos képviselete. Öt vámraktárral rendelkeznek Pest, Bács-Kiskun, Szabolcs, Szolnok és Vas megyékben. A gyártási típusokat évről-évre folyamatosan fejlesztik, ma már kivitelben sem maradnak el nyugati társaiktól. Érdekesség, hogy a traktorgyárban 1996-ban gyártották le a 3 milliomodik traktort. A minszki gyár folyamatosan építi a jövőt, és mintegy 20 új típus fejlesztése történt meg az utóbbi években (6–300 LE teljesítménytartományban).



Az idei év OMÉK kiállításán kerültek először bemutatásra az új formatervezésû mûanyag karosszériával és EURO-2 motorral szerelt típusok, melyek színvonalas megjelenését az FVM oklevéllel díjazta. Különösen nagy sikert aratott a látogatók körében a 212 LE teljesítményû „piros óriás”. A bemutatott traktorok 2006. január 1-jétől kerülnek a vásárlókhoz. Az országosan felépített márkakereskedői hálózat segítségével szinte bárhol hozzájuthat a termelő az MTZ traktorokhoz. Összegzésül elmondhatjuk, hogy a Belarus traktorok felvették a versenyt a nyugati traktorokkal szemben. Előnye elsősorban a kedvező árban, megbízhatóságában, könnyû javíthatóságában, hosszú élettartamában, tradicionális múltjában rejlik.



A 2005. november 10-én értékesített 1000. traktor december 1-jén a Belarus Traktor Kft. viszonteladójának telephelyén – Agro-Békés Kft., 5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 19. – ünnepélyes keretek között került átadásra. Az átadáson a Belarus Traktor Kft. részéről megjelent Valatkovich Uladzimir vezérigazgató és Kaincz Sándor kereskedelmi igazgató, az Agro-Békés Kft. részéről Pribelszki Péter ügyvezető, valamint az 1000. traktor és az ajándék házimozi-rendszer boldog tulajdonosa Pápai Márton.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?