ÚJDONSÁGOK

Agro Napló
C.A.E.B. MP400/S nyesedékbálázó Forgalmazó: Auditker Kft. – Kecskemét

Elsősorban szőlő venyige begyûjtésére, hulladékból áruvá alakítására használható. Feldolgozható anyagvastagság nem lehet 35 mm-nél több. A gép előtt még termelési akadályt képező melléktermék a gép mögött akár vonalkódos címkével ellátott áru is lehet.

A berendezés traktor vontatású, mintegy 20 Le teljesítményt igényel. A sorok között haladva a meghajtott rotor felszedi, majd továbbítja a metszés alkalmával sor közepére dobált vesszőket a fix kamrás bálázó belsejébe.

Ott megtörténik a szálak elrendezése, tömörítése, megfelelő tömörség elérése után a bála hálóval történő összefogása. A kötözés mértéke 3 fokozatban állítható. Ezt követően az ürítés a gép mögött, mindez folyamatos haladás mellett, és akár percenként. Egy-egy hengerbála tömege 25–35 kg között van, átmérője 40 cm, hossza pedig 60 cm. Ezek a méretek eredményezik a könnyû kezelhetőséget, és a kazánba az adagolhatóságot.

A gép rendszeres karbantartást nem igényel, a kenésről a központi olajtartályból gondoskodik automatikusan. Egyes vélemények szerint ez a technológia a szőlőtermő vidék rubik-kockája.

GMW Kompaktor-5,4 Gyártó: Metalwolf Kft. – Géderlak

Az eszköz egy menetben összetett talajmunkát végez:

  • Az első mûvelő elemek a rugóztatott, egysoros simítólap és a 360 mm átmérőjû csőpálcás henger összetöri a nagyobb rögöket és egyengeti a területet.
  • A segédrugós, erősített rugóskapák a beállítástól függően 6–12 cm mélységben lazítják a talajt. A kapákat 5 sorban helyezték el, így a szármaradványok miatti eltömődés szinte kizárt.
  • A vetéshez ideális tömör magágyalapot és felette aprómorzsás talajréteget a kapák utáni rugózatott simítólap és a szabályozott rugós terhelésû, kétsoros, csipkés törőléces hengerek végzik.
    A munkamélység a mellső rögtörő hengerekkel és a vázba épített és a szállítást is biztosító kerekekkel pontosan beállítható és tartható.

VAKOND IS altalajmûvelők Gyártó: Sasform Kft. – Kecskemét
Talajlazításnak továbbfejlesztett technikai újdonsága: középmélymûvelő, mely 45–50 cm mélyen a teljes talajkeresztmetszetet megmûveli. Az „eketalp betegség” megszûnik, a talaj vízmegtartó képessége nő,  nyáron az aszálykár csökken, és a tavaszi belvízveszély megszûnik.  A talaj felső rétege morzsalékossá válik, nitrogénmegkötő képesség nő. A növény számára felszívható tápanyag tárul fel.A VAKOND IS nedves talajon is mûködőképes, így akár 10 nappal előbb mûvelhető a talaj, mint csak a szántott területeken.Lényegesen magasabb termésátlagokat lehet elérni ezzel a az altalajmûveléssel. Akár egy év szántási mûveletének minden költsége megtakarítható.
A legjobb víztároló maga a talaj.

Új amerikai világszabadalom a KSI UE csövesszalag és az UB vályús szalag.
A termékek alkalmasak akár a szántóföldi vetőmag-utántöltésre, akár  a majori gabonaraktározás mûveleteinek segítésére.

Kialakításuk újszerû, ugyanis a szállítószalag csőházban

fut, ezáltal biztosítja  a szemtö-résmentes terménytovábbítást. Meghajtásuk villanymotoros, hondamotoros és hidromotoros is lehet. Teljesítmény tartományuk: 27–70 t/ óra.

Forgalmazza:
4-Hungar Agri Tech Kft., Pécs

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!