
A kukorica-, a napraforgó- és a szójatermesztés kockázatait elemezték a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem agrárkara Növénytudományi Intézetének szeptember 4-i tanácskozásán a térség gazdálkodói az ökológiai tényezők hatásait nemcsak elm...


Elutasítjuk a műhúsokat, de a nem állati alternatívák már népszerűek idehaza is – derül ki a Magyar Nemzet csütörtöki cikkéből.

Szakértőink választ adnak a kérdésre:

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szójatermesztők figyelmét a bogáncslepke egyedszámának ugrásszerű növekedésére, amely o...

Kína megemeli több ezer amerikai importcikk pótvámját június 1-jétől – közölte hétfőn a kínai államtanács vámügyi bizottsága.

Az utóbbi 5 évben a brazil szójatermő terület évente 5 százalékkal nőtt, és a 2019/20-as gazdasági évben várhatóan eléri a 36,5 millió hektárt. Ez azo...

Amikor szójafajtát választunk, néhány dolgot meg kell fontolni, amelyek közvetlenül befolyásolják az elérhető hozamot és nyereséget. Szakértőink arra...

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kiadta legfrissebb jelentését az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatójáról.
Argentína pisztáciatermesztése robbanásszerű növekedésnek indult, az ültetvények területe az elmúlt öt évben ötszörösére nőtt.
Csütörtökön kora este eredt el az eső, szépen, csendben öntözte a Nyugat-Dunántúlt.
Mostanra mindenki számára bebizonyosodott, hogy már nem működnek azok a módszerek, amiket 10-20 éve alkalmaztak a gazdák.
Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.