Nélkülözhetetlen partner az élelmiszerláncban

Agro Napló
A Kemira GrowHow Európa második mûtrágya és takarmányfoszfát gyártója. Több, mint nyolc országban rendelkezik gyártó kapacitással, és a világ több, mint száz országában értékesíti termékeit és szolgáltatásait.

Két stratégiai üzletága közül a növénytermesztési üzletága, a finn érdekeltségû Kemira GrowHow több, mint tíz éve aktív szereplője a magyar tápanyag-utánpótlásnak.



A Kemira március végi sajtótájékoztatóján Zajácz István (képünkön) kereskedelmi és marketing igazgató a cég filozófiájaként elsősorban a vevőre szabott megoldásokat hangsúlyozta, hiszen  minőségorientált termékekre alapozva kínálnak egyedi igényhez igazított megoldásokat és szolgáltatásokat a szántóföldi és kertészeti gazdálkodók számára. A kertészeti mûtrágyák piacán elért piacvezető pozíció és a szántóföldi mûtrágyák szegmensében végbemenő folyamatos növekedés bizonyítja , hogy termékeik mennyire népszerûek a termelők körében. Elmondása szerint a siker kulcsa a termékekhez hozzáadott értékekben, vagyis a magas technikai felszereltségû és minőségû talajminta vételi és szaktanácsadási rendszerben rejlik.



A Kemira GrowHow életében fordulópont volt 2006. január 16-a, lezárult egy nagy beruházási folyamat, ezzel növelte gyártási egységeinek számát. A korábban Transcenter Mûtrágyagyár Kft. néven mûködő vállalattal közösen, immár egy cégben folytatja tevékenységét.



Zajacz István a peremartoni gyár igazgatója elmondta, mintegy 1 milliárd  forint beruházással korszerûsítették a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő gyártási technológiát, igazítva azt a vállalaton belül mûködő szigorú minőségbiztosítási követelményekhez.



A Kemira GrowHow térségi stratégiájához igazította magyarországi beruházását, hiszen a növekedés terén perspektivíkusnak látja Dél-Kelet Európát. A régióra irányuló tevékenységét Magyarországról koordinálja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?