A Fliegl-Agrartechnik ajánlja betakarításhoz

Agro Napló
A Fliegl gépgyár több évtizede van jelen a mezõgazdasági szállítóeszközök piacán, a német anyavállalat 1993-ban nyitotta meg elsõ képviseletét a Gyõr melletti Abdán. Az eltelt idõszak alatt –a folyamatos fejlesztéseknek, az átgondolt piacpolitikának, a partnerek iránti elkötelezettségének köszönhetõen- a Fliegl az egyik legjobban csengõ név lett a mezõgazdaságban tevékenykedõ cégek, vállalkozások és nem utolsó sorban az egyéni gazdálkodók körében.

Fliegl ULW átrakó kocsi



Jelenleg a Fliegl egy-, két- (Tandem) és háromtengelyes (Tridem) 20m3 és 30m3 jármûveket gyárt. Melyek mérettől függően pl. a táblán mozgó 20 m3-es kiközelítő átrakó kocsi két nagy teljesítménykategóriába sorolható arató-cséplő gépet tud biztonságosan és zavarmentesen kiszolgálni. Az így összeállított betakarító gépcsoport munkájára biztonságosan szervezhető, még nagy szállítási távolság esetén is a közúti jármûvekre alapozott bérszállítás. A nagy tartály feneke kúpos kialakítású, alján csiga szállítja a szemet a kihordó csigához, melyet TLT-ről hajthatunk meg. A kihordó csiga teljesítménye 450 t/h, a 20m3 szemet 2–3 perc alatt tudja átrakni. A kocsi felszerelhető takaróponyvával és mérő elektronikával.  A kihordócsiga földtől mért magassága 4,3–4,4 méter, a magas teherautókra is gond nélkül át tudja rakni a teknő tartalmát. Tehát az aratás gondos gépbeállítással és üzemeltetéssel végezhető el, azonban ez a gondosság biztosítja a veszteségek minimalizálását és hozzájárulhatnak a betakarított termény minőségének és a termelés jövedelmezhetőségének javításához.

A Fliegl billentő pótkocsi



A termékpaletta rendkívül széles. A legkisebb 2 tonnás egytengelyestől egészen a 24 tonna összes tömegû háromtengelyes szállító robosztus pótkocsiig minden igényhez meg lehet találni a megfelelő megoldást. A méreten túl a pótkocsik felépítésében is rendkívüli megoldásokat, és kiviteleket találunk, legyen szó tandem, tridem, hátra-billentős, három-oldalra billentős stb. pótkocsiról. Számos opció segíti a pótkocsik használhatóságának növelését, melyekkel még termelékenyebbek lehetünk. Egyik ilyen lehetőség különböző szerelvények összeállítása. Így, ki tudjuk használni maximálisan a traktorunk által vontatható össztömeget.



A billentő pótkocsiaink előnyei:

    • a plató kiváló minőségû acélból, homokszórt, merítve alapozott és kétkomponensû festékkel festett,
    • horganyzott, egy darabból formázott alváz, magas minőségû acélból (hegesztett konstrukció),
    • erős rugózás,
  • erős LKW- forgózsámoly.

Fliegl ASW letoló kocsi, mint szállító jármû



A letoló kocsik több méretben készülnek, így a kb. 100–250 lóerős erőgép kategóriához teljes a kínálat. A traktor teljesítménye maximálisan kihasználható szállítás üzemmódban is, ugyanis a Fliegl-ASW kínálatában létezik akkora pótkocsi, ahol egy ASW-val kihasználható a 40 t összgördülőtömeg. Megfelelő abroncsválasztás esetén kis teljesítményû traktorral is biztonsággal üzemeltethető.



A letolókocsi egy olyan szállító jármû, amely a legtöbb feladatot jobban végzi el, mint egy hagyományos billencs. Stabilabb, és segítségével az alacsonyabb belmagasságú épületekben is megvalósítható a lerakodás. A kiürítést adagolni is lehet. A hasonló nagyságú felépítménnyel rendelkező, klasszikus billencshez képest a két gépjármû ára megközelítőleg azonos. Az ASW a gabonaszemeket nem ereszti át, ennek érdekében figyelni kell a tömítésekre, és a feszítőkötelet be kell akasztani. Az alváz a felépítménnyel együtt horganyzott. Az új, élhajlított oldalfal szelvények valószínûleg belül sem hagynak többé réseket, ahová az anyag beszorulhatna.

A letoló kocsi átrakócsigás adapterrel hasonlóan az átrakó kocsihoz, ugyanazt a szerepet képes betölteni a cselekvés célját tekintve. Tehát ugyanúgy használhatjuk szállításra és önürítésre. A hátfal nagy előnye, hogy kb. 5 perc alatt felszerelhető, és utána egyszerûen levehető a pótkocsiról. A pótkocsi abroncsa szintén – a nagy futófelület miatt – talajkímélő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?