2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Új Alkatrész - Logisztikai Központ

Agro Napló
Az AXIÁL-osok régi álma vált valóra 2006 május 2-án, amikor is elkezdõdött a Regionális Vállalati Központ további fejlesztése, ennek keretén belül az új Alkatrész Logisztikai Központ építése. Elérhetõ közelségbe került tehát az új alkatrészbázis átadása, mely 2006. november közepére tehetõ.

A mûszaki átadásra várhatóan 2006 október 15-én sor kerül, ami igencsak tempós munkavégzést kíván a kivitelező Merkbau Kft.-től, hogy a határidőt tartani tudja.



A beruházás megvalósulásával egy minden igényt kielégítő, új, egységes központ jön létre Baján. Az új Alkatrész Logisztikai Központ megépítésével lehetőség nyílik a tárolókapacitás növelésére, hiszen az új raktár alapterülete 40%-kal nagyobb a réginél, és akkor még nem is beszéltünk a dupla belmagasságról, mely további lehetőségeket biztosít a növekedéshez.



A tárolás szemléltetésére még egy adat: 4000 db EUR raklapot lehet majd itt elhelyezni, versenypályát biztosítva ezzel a Manitou és Manilec raktározási gépeknek.



A raktári berendezéseket az SSI Schäfer Kft. biztosítja, bútorbeszállítónk a Délity Bútor Rt.






Az alkatrészüzletág már ma is napi 9 ezer km-t tesz meg azért, hogy partnereinket időben kiszolgáljuk. Ez jelenleg évi félmillió pozíciót, ill. 16 ezer tonna alkatrészt jelent.






A raktározás egyszerûsödése mellett kollégáink munkakörülményei is lényegesen javulnak majd, sőt a bővüléssel újabb munkahelyek kialakítására is sor kerülhet, ami tovább javítja a térség foglalkoztatottságát.

Egyéb hírek életünkből

Elkészült új oktatótermünk, amely szintén a Regionális Vállalati Központ szerves része. A létesítmény szerepe: a különböző géptípusok megismertetése, kezelői oktatások a vásárlóknak és saját dolgozóinknak.

2006 június 1-jétől megkezdi mûködését az AXIÁL Financial Service pénzügyi szolgáltató központ.



Vásárlóink minél magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében még nagyobb részt vállalunk a jövőben az értékesítési folyamat – melynek fontos részét képezi a finanszírozás megszerzése – lebonyolításában. Szándékunk szerint a még gyorsabban, rugalmasabban, személyre szabottabban intézzük a gépberuházások finanszírozását.



2006 szeptember 8–9-én újra megrendezésre kerül a nagy sikerû Manitou Olimpia, melynek helyszínéül az idei évben Hódmezővásárhelyet választottuk.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Manitou újdonságok

Manitou újdonságok

A mai kor egyik biztos pontja, az állandó változás. Egy olyan nagy múltú rakodógyártó esetén, mint a Manitou, ez a fejlődést és a fejlesztéseket jelen...

A Manitounak nem szabad állnia

A Manitounak nem szabad állnia

Egy osztrák és két magyar telephelyen folytat biogazdálkodást a Schindler család. Ausztriában a Bécstől délre található Münchendorfban agrárintegrátor...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 9. 16:02